Meniu de 30 de lei pentru asistații de la Motru

Primăria Motru este dispusă să cheltuiască până la 122.500 de lei cu serviciile de catering pentru Centrul rezidențial destinat persoanelor care nu au acoperiș deasupra capului ori sunt victime ale violenței în familie. Firma care va câștiga licitația trebuie să asigure 4.000 de porții de mâncare până la sfârșitul acestui an.

Potrivit anunțului publicat de Primăria Municipiului Motru, pentru asigurarea hranei zilnice până la sfârșitul acestui an la Centrul rezidențial de asistență și integrare socială din Motru, municipalitatea propune un buget cuprins între 70.000 de lei și 122.500 de lei. În schimbul acestor bani, firma care va avea cel mai bun preț trebuie să asigure 4.000 de porții de mâncare, cu posibilități de suplimentare, până la sfârșitul acestui an. Contractul va putea fi prelungit cu trei luni, în funcție de resursele financiare ale Primăriei.

Căminul social de la Motru și-a deschis porțile în urmă cu o lună. Acesta este destinat persoanelor care au nevoie de un acoperiș deasupra capului. Aproximativ două milioane de lei, bani europeni, au fost investiți în noul adăpost de la Motru. În prezent, cinci motreni sunt adăpostiți la acest centru. Aceștia nu au unde locui și pot rămâne acolo până anul viitor. În schimb, vin mai multe solicitări pentru adăpostul de noapte. Centrul social este structurat pe trei etaje şi se adresează mai multor categorii de persoane defavorizate. Sunt 12 camere la fiecare etaj, cu câte două paturi. „Un prim centru este destinat victimelor violenţei în familie, adică femei sau soţi bătuţi, al doilea centru este un adăpost de noapte şi încă un etaj este pentru motrenii care nu au deloc adăpost”, a mai spus primarul din Motru, Gigel Jianu.

Vizualizări: 2,000

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: