O primărie cumpără costume populare de zece mii de euro

Primăria Scoarța a pus la bătaie peste 40 de mii de lei pentru a cumpăra straie populare. Banii provin, în mare parte, de la Uniunea Europeană, iar costumele tradiționale vor fi expuse în cadrul Căminului Cultural din satul Bobu, comuna Scoarța.

Ofertele au fost depuse, săptămâna trecută, urmând să fie desemnată câștigătoare firma care a propus cel mai mic preț. Valoarea contractului este de 34,431.94 lei, fără TVA. Trei firme au depus oferte. Va fi selectată cea care va propune cel mai bun preț.  “Nu avem niciun cămin cultural în localitate. Toate sunt dărâmate. Între 1 și 10 septembrie, va începe reabilitarea Căminului din Bobu. Va fi reabilitat, dotat cu costume, calculatoare, televizoare, apoi începem și reabilitarea căminului din Budieni, tot cu dotare. Totodată avem în acest proiect și asfaltarea spre satul Bobu, tot din bani europeni”, a explicat primarul Ion Stamatoiu.

După ce va fi semnat contractul, firma are la dispoziție patru luni să vină cu costumele tradiționale solicitate de Primărie. Concret, este nevoie de costume care vor fi cumpărate de firma prestatoare, iar acestea trebuie să respecte motivele gorjenești și să fie confecționate din in, cânepă, lână sau mătase. Este nevoie de cinci costume gorjenești pentru femei, cinci costume complete pentru bărbați și alte douăzeci pentru fetițe și băieți cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani.

Vizualizări: 526

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: