Prefectul crede că șoferii sunt vinovați pentru parbrizele sparte

Prefectul de Gorj, Ciprian Florescu, are o poziţie cel puţin ciudată cu privire la tratamentul cu criblură aplicat pe DN67, tratament de pe urma căruia sute de şoferi s-au ales cu parbrizele sparte şi maşinile avariate. Florescu susţine că nu tratamentul este de vină pentru producerea incidentelor, ci şoferii vitezomani care nu au respectat restricţia de 40 km la oră.

„Poziţia mea este că cei care au avut de suferit nu se pot îndrepta împotriva cuiva din punct de vedere legal pentru că acel tronson pe care s-au executat lucrările respective a fost marcat cu indicatoare de reducere de viteză”, a spus prefectul Ciprian Florescu, luni, 28 august, la întoarcerea din concediul de odihnă. Inclusiv deputatul Weber a luat o piatră în parbriz și l-a sesizat pe ministrul Transporturilor cu privire la calitatea proastă a lucrării.

Prefectul susţine că pe toată perioada cât a lipsit din fruntea Instituţiei Prefectului a fost înştiinţat zilnic despre neregulile de pe DN67 și că din punctul lui de vedere tratamentul va continua, pentru că avariile care au apărut nu sunt ca urmare a unui tratament defectuos. „Înţeleg că la un moment dat se punea problema inclusiv a regândirii acestui proces, dar cred că el va continua. Până la urmă, avariile care au apărut n-au apărut neapărat ca urmare a unui tratament defectuos, cel puţin asta este opinia mea, ci ca urmare a unor nerespectări ale regulilor impuse de indicatoarele de circulaţie. Sunt lucrări care au fost necesare, înţeleg că odată cu aplicarea acestui tratament, rezistenţa drumului se duce spre cinci ani”, a mai spus Ciprian Florescu, prefectul judeţului Gorj.

Sute de șoferi s-au plâns la poliție sau pe pagini de socializare cu privire la faptul că s-au ales cu parbrizele sparte și cu vopseaua sărită, după ce au parcurs porțiune cu criblură.

Vizualizări: 2,104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: