Merg kilometri prin pădure, ca să ajungă la școală

Este vorba de trei copii din satul Dealul Văratic din comuna Stejari, care pentru a merge la școală sunt nevoiți să se trezească cu mult înainte să înceapă cursurile. Fac acest efort pentru că au de mers prin pădure câțiva kilometri ca să ajungă în locul de unde sunt preluați de microbuzul școlar.

Frații Tineanu au avut ghinionul să fie singurii elevi din satul Dealul Vătaric. Pentru că microbuzul școlar nu are traseu în zonă, micuții sunt nevoiți să meargă pe jos kilometri întregi zilnic ca să ajungă în locul de unde sunt preluați de mijlocul de transport. Autoritățile locale au făcut tot posibilul ca să ușureze drumul spre școală al celor trei micuți. „Vreau să vă spun că trebuie să meargă pe jos câte doi kilometri dus și 2 întors prin pădure, ca să ajungă la locul de unde îi preia microbuzul școlar. Zilnic fac acest traseu pe deal, prin pădure, însoțiți de părinți. Nu au o situație precară, numai că stau într-un sat mai izolat. Eu am reușit să le fac iluminatul pe acest drum și să îl amenajez cât de cât. Este un lucru bun că vin în aceste condiții la ore, nu abandonează școala și chiar au rezultate bune la învățătură”, a precizat Ștefan Lupu, primarul din comuna Stejari.

S-au obișnuit să facă sacrificii

Loredana are 13 ani, Octavian 11 și Mihai 8 ani și zilnic se trezesc la ora 5 de dimineață ca să ajungă la timp la ore. Nu se plâng de nimic, pentru că s-au obișnuit cu acest program și sunt dispuși să facă sacrificii numai ca să ajungă cineva în viață. „Noi ne trezim la ora 5 ca să avem timp să ne pregătim. A fost greu la început, dar ne-am obișnuit cu programul. Nu avem ce face. Trebuie să mergem la școală să învățăm carte. Când plouă sau când e vremea urâtă ne aduc părinții cu calul și în rest pe jos”, a povestit Loredana.

Vizualizări: 196

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: