Încep lucrările la autogară. Investiţie de două milioane de euro!

Zona autogării din Târgu Jiu va fi una modernă, anunță atât autoritățile locale, cât şi proprietarul terenului respectiv. Compania care deține supermarket-urile Penny va ridica un magazin chiar pe locul actualei autogări, urmând ca societatea Expres Transport SA să construiască o altă autogară la mică distanță. Investiția este anunțată la aproape două milioane de euro.

 Investitorul Penny Market a obținut certificat de urbanism încă de anul trecut, însă abia de anul acesta se pare că va începe efectiv lucrările. Societatea a cumpărat mai bine de jumătate din suprafața Autogării Târgu Jiu și își propune să construiască în zonă un supermarket modern. Autoritățile locale spun că societatea mai are la dispoziție puțin timp să înceapă lucrările. ”Societatea respectivă a obținut certificatul de urbanism pe 9 martie 2016, certificat care are un termen de valabilitate de 12 luni. În acest certificat se prevede întocmirea și avizarea PUZ-ului pentru construire magazin Penny Market, accese auto și pietonale, sistematizare pe verticală, trotuare. Ulterior a fost emis și avizul de oportunitate în aprilie 2016. Pasul următor îl reprezintă întocmirea și avizarea documentaţiei PUZ după care va trece prin Consiliul Local”, a spus Loredana Covei, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu.

 Cum va arăta zona

Marian Crăc, proprietarul Expres Transport, firma care deține aproape tot terenul de sub autogară, spune că toată investiţia mai depinde de câteva documente. ”Noi suntem gata cu totul, avem autorizaţia de construcție de vreo câteva luni, dar îi așteptăm pe ei să-și ia PUZ-ul ca să-și facă magazinul. Totul este pregătit, doar ca să ne apucăm de treabă. Își depun săptămâna viitoare actele, au avut ceva încurcături cu CFR și mergem înainte”, a spus Marian Crăc, proprietarul Expres Transport. Potrivit acestuia, zona va fi complet diferită de cum arată acum. ”Toată parcarea din spate va fi noua autogară, va fi un ansamblu cu o clădire pe mijloc, autogară modernă. Unde este acum clădirea, ea va fi demolată și va fi făcut magazin Penny, va fi un ansamblu magazin-autogară. Eu am banii pregătiți, partea mea de investiție este de aproape 300.000 euro, dar în total, cu partea lor cu tot, se ridică undeva la două milioane. Ei au plătit către mine prima tranșă, urmează a doua tranșă, după ce își ia PUZ-ul și tranșa a treia după ce demolează clădirea. Nu pot nici eu să mă apuc să sprg pe acolo până nu încep și ei”, a mai precizat Marian Crăc. 

Vizualizări: 2,216

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: