Mesagerul cetăţeanului: Adrian Talmaciu din Târgu Jiu ar putea rămâne sub cerul liber

Dacă ai probleme cu autorităţile locale, Gorj TV te ajută să găseşti soluţia. Sună la 0353-806.660 sau vino la sediul televiziunii din Târgu Jiu, str. Traian, nr. 5 (Casa de Cultură a Sindicatelor) şi spune ce probleme ai!

Întrebare: Cum pot să devin proprietar cu acte al unui teren pe care am construit casa şi care este revendicat de către o altă persoană?

„Casa a fost construită în anul 1967, proprietara casei este Polina Butaru, o bătrână pe care eu o îngrijesc. Primăria i-a atribuit acesteia dreptul de folosinţă a terenului atunci când a construit casa. În 2009 am aflat că primăria a eliberat un titlu de proprietate pe acest teren unei alte persoane, care acum îşi revendică terenul şi vrea să ne demoleze casa. Ne-am judecat 20 de ani, pe 28 ianuarie instanţa s-a pronunţat şi a spus să nu fie demolată casa însă această persoană a făcut recurs. Suntem disperaţi, nu avem unde să ne ducem dacă ne demolează casa. Îl întreb pe domnul primar Florin Cârciumaru ce să fac să nu mi se demoleze casa-“, a precizat Adrian Talmaciu.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu, Ramona Evulescu a precizat că primăria nu a eliberat acel titlu motiv pentru care nu poate răspunde la întrebarea cetăţeanului, astfel că răspunsul a venit din partea unui avocat.

Răspuns: „În condiţiile în care proprietarul are autorizaţie de construcţie a locuinţei legea prezumă că este constructor de bună credinţă şi în această situaţie instanţa poate institui un drept de superficie în favoarea acestuia şi construcţia nu poate fi demolată. Dacă nu există autorizaţie de construcţie sunt imperative dispoziţiile articolului 494 din Codul Civil şi atunci proprietarul terenului poate să demoleze construcţia despăgubindu-l pe proprietarul imobilului“, a precizat  Constantin Aninoiu, avocat.

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: