Sătenii din Runcu au protestat pentru că doi bucureşteni le ia pământul

Zeci de persoane care deţin terenuri în Runcu au protestat ieri în faţa principalelor instituţii din Gorj. Oamenii sunt nemulţumiţi că mai multe persoane, proprietarii unei societăţi din Bucureşti, au cumpărat terenuri de la membrii Obştii “Muntele Runcu” şi au făcut defrişări. Mai mult, oamenii spun că fraţii Stan, aşa cum sunt cunoscuţi, fac presiuni să obţină mai mult pământ şi chiar să mute sediul asociaţiei în Capitală.

Pentru a rezolva problema cu terenurile din Obştea „Muntele Runcu”, circa 1000 de persoane vor mărşălui la Consiliul Suprem al Magistraturii.

După ce au obţinut toate avizele legale pentru a ţine acest protest, mai multe persoane din Runcu care deţin terenuri în Obştea ”Muntele Runcu” s-au înarmat cu cruci, coroane, pancarte şi portavoci şi au protestat ieri în faţa Tribunalului Gorj, Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu şi la Prefectură. “Muntele Runcu îşi face simţită prezenţa. Doamne, ajută dreptăţii. Să nu ni se fure proprietatea”, aşa răsunau vorbele lui Constantin Tabacu, unul dintre membri. Acesta a explicat faptul că Obştea a obţinut o hotărâre prin care li se interzice fraţilor Stan să mai folosească ştampila asociaţiei sau alte însemne. Tabacu mai spune că foarte implicat în această poveste este avocatul Vasile Trancău. Redacţia a încercat să vorbească cu acesta, dar în zadar. 

Se tem că li se vor lua pământurile

Proprietarii de terenuri din Obştea „Muntele Runcu” susţin că această societate din Bucureşti, condusă de fraţii Stan, vrea să acapareze întreaga suprafaţă de peste 5000 de hectare cât are Obştea, pentru a o exploata. Oamenii mai spun că această societate a intrat abuziv pe terenurile lor. O altă nemulţumire a lor este faptul că societatea vrea să mute sediul asociaţiei la Bucureşti. „Protestăm pentru nedreptatea care ni se face. Acum vor să mute şi sediul la Bucureşti. Noi avem hotărâri prin care am desfiinţat intrarea lor în Obşte, avem şi o ordonanţă prezidenţială. Ei nu înţeleg să părăsească obştea şi acum ne judecăm cu ei. Sunt persoane din rândul magistraţilor care le dau lor câştig de cauză. Culmea, chiar la judecătorie au câştigat mutarea sediului la Bucureşti”, a mai spus Constantin Tabacu.  

Protestatarii mai spun că reprezentanţii acestei societăţi s-au folosit de unele persoane în etate şi fără posibilităţi materiale, pentru a le cumpăra o parte din terenurile din această obşte, la preţuri de nimic. Astfel au reuşit să cumpere circa 100 de hectare de teren. „S-au folosit de unii oameni săraci, amărâţi, care nu au nici ce pune pe masă. I-au păcălit, le-au dat 10-20 de milioane pe terenuri. Vor să pună mâna pe toată suprafaţa. Avem terenurile din moşi-strămoşi”, a spus Elisabeta Rostogolea, proprietară.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: