Autobuze electrice pe ruta Rovinari-Târgu Jiu

Autorităţile locale din Rovinari şi Drăguţeşti vor să acceseze fonduri europene pentru a moderniza sistemul de transport în comun pe ruta Târgu Jiu-Rovinari. Proiectul are o valoare de 5 milioane de euro şi presupune, printre altele, achiziţia unor autobuze electrice şi realizarea unui depou.

Contractul de parteneriat între cele două primării, Drăguţeşti şi Rovinari, a fost încheiat în anul 2017. În acest moment, autorităţile lucrează la documentaţie pentru a depune proiectul spre finanţare. „Am făcut o asociaţie de dezvoltare intra-comunitară, o asociere între Drăguţeşti şi Rovinari, şi vom depune un proiect prin care încercăm să luăm nişte autocare pe fonduri europene, pe ruta Rovinari-Târgu Jiu. Sunt mijloace de transport în comun ecologice. În proiectul acesta ne acceptă inclusiv să facem infrastructură: drumuri, depou unde să ducem maşinile pentru staţionare, autogară”, a declarat Robert Filip, primarul oraşului Rovinari.

Primar: Avem 100% şanse să luăm banii

Primarii sunt siguri că vor reuşi să obţină finanţare astfel încât să ducă la bun sfârşit acest proiect. „Noi chiar avem nevoie de aceste autobuze. Sunt ecologice şi sunt în beneficiul oamenilor din comună. Proiectul are o valoare de 5 milioane de euro. Este o echipă foarte mare care se ocupă de acest proiect. Acum se lucrează la un studiu de trafic, să vedem câte persoane sunt în tranzit dinspre Rovinari spre Târgu Jiu. Vor fi staţii de autobuz, model european, cu refugiu pentru pietoni, cu trotuare în unele zone. Proiectul este amplu. Avem 100% şanse să obţinem finanţare pentru acest proiect”, a explicat Ion Popescu, primarul comunei Drăguţeşti.

Depoul ar urma să fie realizat lângă staţia de epurare a oraşului Rovinari. Pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare a Consiliului Local Rovinari, programată pentru data de 9 februarie, este şi un proiect privind înfiinţarea acestui depou.  

AUTOGARĂ

În Rovinari nu există autogară. Autorităţile locale mai au o variantă pentru înfiinţarea unei autogări, în colaborare cu marketul Penny. „O facem în colaborare cu un market, acum au terminat proiectul”, a mai explicat primarul din Rovinari.

Vizualizări: 5,298

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: