Mesajul lui Boza pentru cei care vor să îl schimbe: Ghinion!

Președintele Directoratului Complexului Energetic Oltenia, Sorin Boza, este convins că nu va putea fi schimbat din funcție de noul Consiliu de Supraveghere, așa cum se speculează. “Eu am simțit în ultima perioadă că se dorește să să ajungă la Directorat”, a spus Boza la Radio Infinit, precizând că doar prin Consiliul de Supraveghere poate fi făcută schimbarea.

Consiliul de Supraveghere a fost schimbat pe 1 iulie, ca urmare a unui raport al Corpului de control al ministrului Energiei, care a constatat prejudicii de zeci de milioane de euro la companie. În baza aceluiași raport ar urma să fie schimbat și Directoratul, dar Boza este de părere că există prezumția de nevinovăție. Mai mult, susține că l-a simțit pe șeful corpului de control “tendențios”. “Nu a vrut să discute cu noi”, a mai spus Boza, precizând că a contestat în instanță metoda prin care a fost făcut acel control.

“Directoratul poate fi înlocuit pe baza neîndeplinirii indicatorilor de performanță. Ghinion! Indicatorii de performanță pe anii 2017, 2018 și jumătate de an din 2019 sunt îndepliniți”, a transmis Boza, precizând că raportul Corpului de control este contestat în justiție, fiind la Înalta Curte de Casație și Justiție. “Noi, Complexul Energetic Oltenia, am semnalat încălcări grave de metodologie de control”, a spus Boza, precizând că alte argumente legale pentru schimbarea lui nu există. “Că vor unii... Și eu vreau să zbor pe lună, dar trebuie să mai aștept”, a concluzionat Boza la postul de radio.

Curtea de Apel Craiova a respins atât cererea CE Oltenia de anulare a raportului de control, cât și cererea de suspendare a executării raportului. Compania a făcut recurs, iar la ICCJ a fost dat termen de judecată pe 10 decembrie 2019. (R.S.)

Galerie foto


Vizualizări: 2,546

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: