Unde au greșit liderii de sindicat la întâlnirea cu Dăncilă

Manu Tomescu este liderul sindical din Complexul Energetic Oltenia care susține că doar prin acțiuni de protest poate fi atrasă atenția politicienilor asupra problemelor mari de la companie. “Politicienii noștri nu ne ascultă și nu fac nimic dacă nu ne văd în stradă. Noi de asta cerem aceste proteste, probabil că președinții noștri și-au dat seama că au crezut atâta timp în niște promisiuni care nu s-au concretizat de niciun fel. Sper că vor face demersurile pentru a ne face auziți prin tot felul de acțiuni sindicale în limita legii”, a spus Tomescu.

CE Oltenia are mari probleme în a plăti certificatele de carbon, a căror valoare depășește 40% din cifra de afaceri. Salariații companiei au și ei probleme nu doar legate de veniturile mici sau de condițiile proaste de muncă, dar ar dori și reducerea vârstei de pensionare. A fost promisă de Dăncilă la Rovinari, în campania pentru europarlamentare, după care premierul a dat aviz negativ pe o inițiativă legislativă în acest sens. Manu Tomescu crede că liderii de sindicat au greșit că nu au semnat nimic cu premierul după vizita de la termocentrala din Rovinari. “Aș fi primit-o altfel, în felul meu, adică hai să mergem aici și semnăm ceva, după aia mergem la oameni și spunem ce am vorbit și ce angajamente ne-am luat. Nu, doamna prim-ministru a scăpat de la noi fără să își ia niciun angajament ferm. Doar promisiuni care au fost uitate imediat, pentru că am văzut că, atunci când a ajuns la București, a spus că guvernul nu își asumă aceste modificări”, a spus Tomescu la Sud FM.

Reducerea vârstei de pensionare se impune pentru că zeci de salariați mor anual din cauza bolilor căpătate, compania având 13.000 de salariați. “Pe noi ne-a supărat foarte mult acest lucru, pentru că minerii și energeticienii din această companie se simt discriminați când vine vorba de vârsta de pensionare. Sunt persoane din sistemul bugetar care se pensionează la 45 sau 50 de ani, pe când oamenii noștri mor la vârsta asta, ori acasă, ori la serviciu”, a explicat sindicalistul. (R.S.)

Vizualizări: 2,666

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: