Pârvulescu (FNME): Am crezut că l-am luat pe Dumnezeu de un picior, dar am pierdut piciorul!

“Am crezut că l-am luat pe Dumnezeu de un picior, dar am pierdut piciorul!” Declarația vine de la președintele Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pârvulescu, și s-a referit la perioada în care minerii și energeticienii primeau salariile în prima zi din intervalul prevăzut în contractul de muncă. În ultimele luni, lefurile au fost încasate chiar și în ultima zi notată în contract dar, susține Pârvulescu, salariile nu au întârziat.

În ultimele luni, s-au respectat termenii prevăzuți în contract, a explicat președintele Federației Naționale Mine Energie. E drept, a mai spus acesta, în alți ani, salariații companiei încasau banii mai devreme, chiar în prima zi din intervalul amintit în contractul de muncă.

Pârvulescu a amintit că au fost totuși vremuri și mai grele privind încasarea salariilor. „Eu eram obișnuit să iau banii și după zece zile după termenul prevăzut în contract. În anii 1999 – 2000, făceam prin rotație toate carierele ca să nu stăm la rând zece zile. Zece zile dura când se lua chenzina întâi, zece zile dura când se lua chenzina a doua. Au uitat oamenii. Au fost și momente din astea. În ultimul timp, s-au respectat termenii contractuali. În ultimii ani, fiind niște ani în care am crezut că l-am luat pe Dumnezeu de-un picior, dar i-am pierdut piciorul, într-adevăr, s-au luat banii în prima parte a intervalului, dar e interval de patru zile, nu e  mare”, a spus, la TV Sud, liderul FNME, Dumitru Pârvulescu. (A.A.)

Vizualizări: 2,242

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: