Primul oficial care vorbește de pierderi la CE Oltenia

Complexul Energetic Oltenia a început acest an cu pierderi uriașe, la nivelul celor înregistrate anul trecut. Ion Rușeț, consilier al Directoratului, a spus că sindicatelor din companie le-a fost prezentată această situație: “În ultima ședință a comisiei mixte, domnul director Bălășoiu a făcut o prezentare cum probabil nu se așteptau dânșii. Mă așteptam să se ia în dezbatere situația asta prezentată și să ne trezim cu o serie de documente care să provină de la sindicate, privind multe întrebări la care trebuie să răspundă administrația, pe de altă parte să continue dialogul la alt nivel”, a spus Rușeț la Tele 3.

Acesta a spus că pierderile pe primele patru luni ar fi de 300 de milioane de lei, dacă s-ar lua în calcul certificatele. “S-a discutat situația economică, cu o trimitere la impactul extrem de negativ asupra situației financiare a achiziționării certificatelor de CO2 pentru producția aferentă celor patru luni, care duceau la o pierdere considerabilă. Discutam de o pierdere de 300 de milioane la patru luni, repet, cu impactul certificatelor de CO2”, a explicat Rușeț.

Ion Rușeț avea informații că societatea nu a început achiziționarea certificatelor de cabon aferente producției din acest an, dar a fost contrazis la finalul emisiunii de managerul Sorin Boza, într-o intervenție telefonică. “Noi am împrumutat certificate de la doi agenți economici pentru a respecta termenul de 30 aprilie referitor la certificatele pentru producția de anul trecut. Acum am cumpărat certificate pentru a le da înapoi pe cele luate. Nu cred că au fost achiziționate certificate aferente producției din acest an, nu știu, dar nu cred. Fără găsirea unui mecanism de sprijin, lucrurile nu stau deloc bine”, a concluzionat Ion Rușeț. În schimb, Boza a spus că au fost cumpărate certificate, fără a preciza câte și la ce preț.

Sorin Boza nu a dat cifre nici când a fost întrebat de situația financiară a companiei, cerând răbdare pentru că la jumătatea lunii iulie va fi prezentat bilanțul la șase luni. (A.A.)

Vizualizări: 3,995

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: