Comercianţii de lactate de la piaţă, controlaţi de DSV

Vânzătorii de produse lactate din Piaţa Centrală din Târgu Jiu au avut parte ieri de controale inopinate efectuate de reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare pentru a depista dacă laptele, brânza sau smântâna sunt comercializate corespunzător. De asemenea, şi vânzătorii de legume şi fructe au dat socoteală în faţa inspectorilor, care le-au dat un ultimatul în ceea ce priveşte manipularea necorespunzătoare a mărfii.

Vânzătorii de produse lactate din Piaţa Centrală a municipiului Târgu Jiu au fost luaţi la întrebări de inspectorii şi medicii din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi Siguranţa Alimentelor Gorj (DSVSA). Fiecare a trebuit să prezinte documentele mărfii şi certificatul de sănătate. „Am stabilit un control pe linie de comercializare de produse de origine animală. S-a verificat la sectorul lactate, dacă persoana care manipulează aceste produse are documentele sanitar- veterinare necesare. A fost verificată fişa de sănătate a animalelor, carnetul de sănătate al fiecărei persoane şi dacă prezintă echipamente de protecţie şi să aibă o mănuşă pentru manipularea produsului”, a declarat Dan Popescu, doctor DSV Gorj.

Nici unul dintre comercianţii de lactate nu a fost sancţionat. Fiecare avea asupra sa documentele solicitate de inspectori. „Vin de la Băleşti, vând brânză de vacă, urdă, lapte. Am toate actele în regulă, altfel nu am putea vinde aici. Am fost controlată, dar nu am avut probleme”, a comentat Viorica Avrămoiu.    

N-aveau halate

Nici comercianţii de legume şi fructe nu au scăpat de controale inspectorilor DSVSA Gorj. Aceştia au fost avertizaţi că dacă în termen de o săptămână nu sunt echipaţi corespunzător cu halate, sau nu prezintă certificatul de sănătate vor fi sancţionaţi contravenţional. “Ne vom întoarce peste o săptămână în control, dacă nu vor avea halate de culoare închisă îi vom sancţiona, la fel şi pentru lipsa carnetelor de muncă”, a declarat Daniela Ursu, inspector DSVSA Gorj. 

Comercianţii de legume şi fructe nu sunt de acord cu achiziţionarea şi purtarea acestor halate. Cert este că, dacă în termen de o săptămână nu vând marfa îmbrăcaţi corespunzător vor fi amendaţi cu sume ce pot ajunge la şase milioane de lei. Cei care nu vor face dovada carnetului de sănătate riscă chiar şi 30 de milioane amendă.

Reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare Gorj au continuat astfel de controale şi în Piaţa 9 mai.

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: