Diminuarea salariului, sancţiunea pentru că a falsificat note

Directoarea Grupului Şcolar Ţicleni, Eugenia Ungureanu, a fost sancţionată de către Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj cu diminuarea salariul cu 10% timp de cinci luni. Sancţiunea a fost aplicată după ce în urma unei anchete desfăşurată de către reprezentanţii Inspectoratului s-a stabilit că aceasta într-adevăr a contribuit la modificarea unor note în catalog pentru ca anumiţi elevi să poată promova. Ea susţine în continuare că este nevinovată motiv pentru care va face contestaţie. Eugenia Ungureanu este soţia primarului din localitate, Ion Ungureanu.

Doi profesori ai Grupului Şcolar Ţicleni au fost cei care au scos la iveală faptul că la unitatea de învăţământ în cauză anumiţi elevi au promovat anul şcolar în urma unor modificări de note în catalog de către directoarea Eugenia Ungureanu. Isprava a ajuns şi la şefii de la nivel central, o reprezentantă a Corpului de Control al Ministerului Educaţiei a venit să verifice dacă într-adevăr acuzele ce i se aduc directoarei Ungureanu sunt reale, iar în urma verificărilor reprezentanta Corpului de Control a dispus Inspectoratului Şcolar luarea de măsuri. A fost făcută o anchetă şi de către Inspectoratul Şcolar în urma căreia s-a stabilit că cei doi dascăli spun adevărul şi s-a luat măsura sancţionării directoarei Ungureanu „Au fost constatate o serie de nereguli în documentele şcolare, am sancţionat directorul unităţii de învăţământ cu diminuarea salariului cu 10% timp de cinci luni, dar vina nu aparţine în totalitate directorului ci şi anumitor profesori, rămâne ca cei din Consiliul de Administraţie să decidă ce măsuri vor fi luate împotriva acestora“, a precizat Justin Paralescu, inspector general ISJ Gorj.

Eugenia Ungureanu: „Voi face contestaţie“

Eugenia Ungureanu susţine că sancţiunea a fost aplicată din cauza unor presiuni făcute de către profesorul Marcel Istratie, cel care a şi făcut reclamaţia de altfel „Nu sunt vinovată, nu am modificat note, am fost sancţionată din cauza acestui lider sindical Istratie care a făcut presiuni asupra celor de la Inspectorat. Nu s-a ţinut cont de hotărârea procurorilor de la Târgu Cărbuneşti care au stabilit că sunt nevinovată motiv pentru care voi contesta această decizie a celor de la Inspectoratul Şcolar. Mai mult, voi propune în Comisia de Disciplină sancţionarea dirigintei de la clasa unde s-au modificat notele întrucât din cauza ei s-a creat această neînţelegere“, a precizat Eugenia Ungureanu, directorul Grupul Şcolar Ţicleni.

Vizualizări: 326

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: