Mihuţescu spală rudarii din comună cu şapte miliarde

Deşi nu sunt bani pentru plata indemnizaţiilor însoţitorilor persoanelor cu handicap, la Baia de Fier se face baie comunală şi spălătorie de rufe pentru rudarii din comună. Pentru construirea lor, dar şi asfaltarea unui kilometru de drum vor fi alocate aproape 7 miliarde de lei vechi.

Cei 500 de rudari care trăiesc în comuna Baia de Fier vor avea baie comunală şi spălătorie de rufe. Cel puţin aşa susţine primarul localităţii, Constantin Mihuţescu. Vestea i-a bucurat mult pe cei care sunt obişnuiţi să-şi spele rufele la lighean, însă puţini cred că vor avea parte de o spălătorie. „Ar fi foarte bine să se facă o spălătorie, pentru că mi-e greu să spăl la mână hainele că suntem mulţi, dar nu cred că se va face, primarul a promis multe dar e criză“ , este de părere Maria Feşu de 61 de ani din comuna Baia de Fier.

Mihuţescu: „Rudarii au foarte mare nevoie de o spălătorie”

Realizarea spălătoriei şi a băii comunale se va realiza cu bani de la bugetul propriu al primăriei, dar şi din Fondul Român de Dezvoltare Socială (FRDS). „Avem un program prin FRDS la care trebuie să cofinanţăm 1,6 miliarde de lei vechi, programul prevede asfaltarea a 1.000 de metri de drum comunal şi construcţia unei băi comunale şi amenajarea unei săli dotată cu maşini de spălat pentru comunitatea respectivă. Valoarea totală a acestui program este de aproape şapte miliarde de lei vechi. Dacă timpul ne ajută, lucrările vor fi gata cel puţin în proporţie de 80% în această toamnă. Eu cred că aceşti oameni au foarte mare nevoie de o spălătorie deşi în mare parte au băi proprii tot mai sunt persoane care spală rufele la mână“, a precizat Constantin Mihuţescu, primarul comunei Baia de Fier.

Vizualizări: 203

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: