Mii de gorjeni plătiţi din Fondul de Garantare

Mii de gorjeni şi-au luat în ultimii ani salariile restante din Fondul de Garantare, după ce firmele pentru care au lucrat au intrat în insolvenţă. Legea prevede că salariaţii îşi pot recupera cel mult trei salarii restante din acest fond. Angajaţii a 15 firme din Gorj au beneficiat de prevederile legii din 2006 până în prezent.

Circa 2000 de gorjeni şi-au recuperat salariile restante prin Fondul de Garantare. „Disponibilizaţii de la firmele care intră în insolvenţă au posibilitatea de a beneficia de trei salarii restante. Din anul 2006, de când s-a dat legea ce permite plata salariilor prin Fondul de Garantare, 15 firme s-au aflat în această situaţie: SC Star Glass SA, pentru 379 de persoane; Uzina de Reparaţii, pentru 51 de persoane; SC Mater Com SRL, pentru 19 persoane; SC Mirfo SRL, pentru 376 de persoane; Noua Agricultură, pentru 65 de persoane; Tech Safety, pentru 22 de persoane; Elco-Construct, pentru 15 persoane; Rostramo, pentru 214 persoane; Indo Sud, pentru 58 de persoane; Viticola Dealul Viilor, pentru 20 de persoane; SC Carserv, pentru 2 persoane; SC Constnuc, pentru 2 persoane; Cazare Cantine, pentru 71 de persoane; SC Indo Sud Prest- 138 de persoane şi Fox One Security, pentru 644 de persoane”, a declarat Ana Maria Niculescu, directorul adjunct al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj.

Fox One Security este una dintre firmele omului de afaceri Nicu Sarcină care în ultima lună a notificat AJOFM, prin intermediului lichidatorului judiciar, în legătură cu disponibilizarea a 644 de paznici şi agenţi de securitate, în trei tranşe. „Chiar dacă oamenii au salarii restante de 5-6 luni, prin intermediul Fondului de Garantare, nu se vor plăti decât salariile pe ultimele trei luni. Plăţile se vor face în momentul în care vor veni banii de la Fondul de Garantare, însă nu este influenţată indemnizaţia de şomaj”, a mai precizat Ana Maria Niculescu.

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: