Mii de pensionari primesc pensia fragmentată

Peste 2000 de pensionari din judeţul Gorj primesc pensia fragmentată după ce nu au reuşit să-şi achite datoriile la timp. Este vorba de pensionari care s-au ales cu poprire pe pensie fie pentru că nu au plătit dările către stat în termenul prevăzut de lege, fie că au contractat un împrumut bancar şi nu au plătit ratele. Suma imputată pensionarilor gorjeni se apropie de 400.000 lei.

Conform conducerii Casei Judeţene de Pensii (CJP) Gorj, cele mai multe popriri aplicate au fost pentru neachitarea la termen a impozitelor şi taxelor locale. Reţinerile sunt în cuantum de până la o treime din pensia aflată în plată la momentul la care s-a aplicat poprirea. În medie, popririle sunt de 200 lei/lună/persoană. Un număr de 2165 de pensionari gorjeni primesc pensia fragmentată, suma viramentelor efectuate în contul popririlor fiind de 392.374 lei.

În această situaţie se află şi Vasile Mrejeru, în vârstă de 64 de ani, din localitatea Câlnic. Pensionarul ne-a povestit că nu mai primeşte pensia integral după ce a achiziţionat mai multe produse electronice. Pentru că nu a putut face plata la timp, s-au adăugat multe dobânzi. Acum munceşte cu ziua pe la oamenii din localitate ca să poată face faţă cheltuielilor de zi cu zi. „Pensia nu îmi ajunge după ce mi s-a pus poprire. Nu am pe nimeni să mă ajute. Lucrez cu ziua pe la oameni. Mă duc cu vitele, fac diverse activităţi în gospodărie”, a spus pensionarul.

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: