Mii de târgujienii aşteaptă alimentele de la UE

Peste 5000 de târgujieni aşteaptă să primească alimentele gratuite de la Uniunea Europeană. Cu toate acestea procesul de distribuire întârzie din cauză că la Direcţia de Protecţia Socială au fost adus doar cinci din cele 11 categorii de alimente prevăzute. Este vorba despre făină albă, orez, fasole uscată, roşii în bulion şi zahăr. “Nu am început încă procesul de distribuire pentru a nu-i face pe oameni să vină de două ori după alimente. Aşteptăm să ne sosească şi celelalte categorii de alimente şi vom încerca să facem ca acest proces să fie cât mai comod”, a declarat Teodora Ciobanu, directorul Direcţiei de Protecţie Socială.

Aceasta a mai precizat că există posibilitatea să fie modificate raţiile de alimente anunţate la începutul programului din cauză că s-au suplimentat numărul beneficiarilor. “Nu ştim dacă se păstrează raţiile anunţate sau se micşorează ţinând cont că pe listele de beneficiari au fost incluse şi alte categorii sociale. Pe lângă şomerii aflaţi în plată, pensionarii cu pensii sub 400 de lei, persoanele cu handicap şi cei care beneficiază de ajutor social, vor mai primi ajutoarele alimentare şi şomerii care nu sunt în plată, dar se află în evidenţele AJOFM, invalizii, văduvele veteranilor de război, eroii martiri şi persoanele care beneficiază de ajutor financiar potrivit soţului supravieţuitor”, a menţionat Teodora Ciobanu.

Persoanele defavorizate vor primi: făină albă, mălai, zahăr, ulei, paste făinoase, pastă de tomate, roşii în bulion, orez, conservă de mazăre, fasole uscată şi biscuiţi.

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: