Milioane de euro pentru iluminatul public pe led din Târgu Jiu

Proiectul cu finanțare europeană privind iluminatul public din Târgu Jiu a fost aprobat, iar lucrările ar putea începe de săptămâna viitoare. Rețeaua va fi implementată în principalele bulevarde ale municipiului, dar și pe alte străzi.  

Primarul Marcel Romanescu a precizat că factura pentru iluminatul public  va fi diminuată cu 40%, după ce va fi implementat vechiului sistem de iluminat stradal.

”Licitația este finalizată. A primit deja proiectul, am finalizat procedura de proiectare în valoarea licitată. Urmează să se dea ordinul de începere pentru realizarea iluminatului pe cei 27 de kilometri iluminat pe bază de led-uri în Târgu Jiu. Este vorba despre o arhitectură modernă. Trecem de la vechile lămpi la un iluminat pe bază de led. De asemenea, diminuăm costurile cu cel puțin 40%. Dacă mă raportez la costurile pe care le-am avut anul trecut de aproximativ 1 milion de euro, odată cu acest nou iluminat vom face o economie consistentă. Undeva la finalul anului 2022, proiectul ar trebui să fie finalizat”, a spus primarul Romanescu.

Lucrările au o valoare totală de 4 milioane de euro.

Vizualizări: 1,454

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: