Vrea să pună plase de protecție pe stâncile de lângă Peștera Polovragi

Un primar din Gorj încearcă de ani buni să facă rost de bani pentru a pune plasă de protecție pe stâncile din apropierea Peșterii Polovragi.

Primarul spune că a întâmpinat tot felul de probleme, una dintre acestea fiind cea de cadastru. Și, cum nu s-a dat bătut, a vrut să preia drumul forestier de la Direcția Silvică, însă tot fără rezultat.

”De 4 ani sunt pe drumuri pentru această protecție. Cheile Oltețului sunt pe domeniul public. Am mers pentru intabulare. Am fost la CNI pentru a obține o finanțare. Mi s-a promis că voi primi bani pentru intervenție, dar aveam nevoie de intabulare. Suntem în lucru pentru a putea intabula Cheile Oltețului. Interesul era să preiau drumul. Am venit cu solicitări la Direcția Silvică, tocmai pentru a putea interveni și să pun acele plase”, a spus primarul din Polovragi.

Ca și protecție pentru turiști ar fi ideală construirea unui tunel, dar și aceste plase, mai spune primarul. ”Eu aș vedea ca și soluție să se construiască un tunel în zona în care sunt acele arcade peste drum și cu plase de protecție. Căutăm o soluție acum. Dacă nu reușesc să preiau acel tronson de drum forestier, voi căuta o soluție de parteneriat cu Direcția Silvică”, a mai adăugat Epure.

Primarul vrea să facă și o parcare în fața Mănăstirii Polovragi. ”Îmi doresc foarte mult să amenajez o parcare în fața Mănăstirii Polovragi, tocmai pentru a spori confortul turiștilor. Vreau ca până la finele acestui an să identific câțiva cetățeni cu cai și atelaje, iar transportul pe Cheile Oltețului să se facă cu căruța, tocmai pentru a evita aglomerarea zonei”, a mai afirmat primarul Gheorghe Epure.  

Vizualizări: 902

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: