Milioane de lei pentru reabilitarea şcolilor din Târgu Jiu

Circa 3 milioane de lei cheltuieşte primăria Târgu Jiu pentru a reabilita şi moderniza unităţile şcolare din municipiu. Până la începerea anului şcolar 2013-2014 se vor efectua lucrări de reparaţii la mai multe şcoli, în special la licee. Vor fi recondiţionate atât grupurile sanitare, cât şi faţada unităţilor de învăţământ.

Cele mai multe reparaţii şi modernizări se vor efectua la grupurile sanitare şi la faţada unităţilor şcolare. De asemenea, în anul şcolar viitor, unele licee vor avea noi terenuri sportive. „Am definitivat amenajarea unei baze sportive cu teren sintetic la Liceul cu Program Sportiv, după ce anterior se definitivase la Colegiul Comercial „Virgil Madgearu” o investiţie similară. Lucrăm la amenajarea unor grupuri sanitare. Vom demara în această perioadă la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” o lucrare mai importantă, reabilitarea căminului-internat, în sensul că vor fi desfiinţate grupurile sanitare care erau comune, urmând să se realizeze în fiecare cameră grup sanitar propriu, iar spaţiile rezultate în urma desfiinţării grupurilor sanitare comune vor fi amenajate ca noi săli cu destinaţia de camere sau alte spaţii administrative. Valoarea alocată pe întregul an pentru lucrările de reparaţii este în jurul a 3 milioane lei”, a declarat Raul Chiriac, şef Serviciu Investiţii din cadrul primăriei Târgu Jiu.

Vor fi amenajate două noi grupuri sanitare şi la Liceul de Muzică, iar la Şcoala Gimnazială „Constantin Săvoiu” şi „Voievod Litovoi” vor fi reabilitate vechile grupuri sanitare. La Colegiul Tehnic „Henri Coandă” şi Colegiul Tehnic Nr.2 se va lucra la renovarea faţadelor. Şi cele două cămine şi cantina de la Colegiului „Ion Mincu” vor fi reabilitate la exterior.

Şcoli reabilitate cu bani europeni

Municipalitatea lucrează la mai multe proiecte care vizează unităţile de învăţământ din Târgu Jiu. O parte din unităţile şcolare vor putea fi reabilitate şi chiar extinse cu fonduri europene, dacă proiectele sunt acceptate la finanţare. „În paralel cu acest program de reparaţii se derulează şi programul de investiţii la şcoli. Este în curs de finalizare elaborarea unui proiect de extindere a şcolii generale Alexandru Ştefulescu, de asemenea avem proiectele pregătite pentru o investiţie la Liceul de Muzică, este vorba ca, pe lângă înlocuirea acoperişului, clădirea să fie mansardată, pe o anumită aripă, astfel încât să rezulte 20 de noi săli destinate studiului individual. Aceste proiecte vor fi depuse în vederea asigurării finanţării din fonduri europene, ciclul de finanţare 2014-2020”, a mai spus Raul Chiriac. 

Vizualizări: 173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: