Sinistrații din Albeni vor să-și vândă casele

Sinistrații din Seciuri, care au primit de la guvern case la Câmpu Mare, vor să le vândă. Pot face acest lucru, pentru că au trecut cinci ani de când au primit locuințele de tip ANL. Mai trebuie doar să cumpere terenul aferent de la Primăria Albeni.

Autoritățile locale din Albeni au decis să scoată la vânzare terenurile pe care sunt construite locuințele sinistraților din Câmpu Mare. Aici au primit case cei care au fost strămutați din satul Seciurile și care acum vor să vândă casele de tip ANL pe care le-au primit de la Guvern, dar cele construite în regie proprie cu materialele primite de la stat.

Primăria a decis să le vândă loturile de aproximativ 1.000 de metri pătrați cu un euro pe metru. „Cei de la Câmpu Mare vor să-și vândă casele și, ca să poată face acest lucru, trebuie să fie proprietari și pe teren. Noi am decis să vindem metrul pătrat cu un euro. Cred că fiecare lot ajunge pe undeva pe la o mie de euro. Noi am aprobat acest lucru în Consiliul Local și acum facem actele pentru cadastru, ca să vindem loturile. Ei pot să vândă casele, că au trecut cinci ani de când le-au primit. Vor să vândă și din cele făcute de ei, dar și din cele tip ANL, pe care le-au mai modificat.  Sunt multe solicitări din parte celor care vor să le vândă”, a declarat Dumitru Cornea, primar comuna Albeni.

40% din locuințe sunt nelocuite

În comuna Albeni au fost construite peste 280 de locuințe, atât în regie proprie cât și ANL, însă 40% dintre acestea nu sunt nici după șapte ani locuite. Autoritățile locale din Albeni vor ca aceste locuințe să fie date cazurilor sociale din localitate. „Sunt multe locuințe care sunt nelocuite în acest moment. Cam 40% dintre acestea. Cred că și-au reparat locuințele de la Seciurile și de aceea nu vin aici să stea. Când au auzit că se vând terenurile, mai vin pe aici. Sunt câteva locuințe în care nu a stat nimeni niciodată și o să le identificăm. Vor ajunge la asistații sociali din comuna Albeni”, a declarat Dumitru Cornea.

Cu gândul la gospodăriile din Seciurile

Deși mulţi s-au mutat în noile locuințe primite de la Guvern în Câmpu Mare, sinistraţii au rămas cu gândul la gospodăriile pe care le-au lăsat în satul Seciurile și de care mai au grijă bătrânii rămași acolo. „Am  venit aici pentru că nu aveam unde sta acolo cu copiii mici. Era periculos, dar aici nu avem de niciunele. Nu putem pune o grădină, nu putem crește păsări, animale, este greu. Suntem ca la bloc. Stăm pur și simplu în câmp. Toată agoniseala noastră a rămas la Seciurile. Poate o să vindem aici să ne căutăm altă casă în sat, că aici nu e bine, dar nu știm dacă va fi cineva interesat să cumpere aici, unde nu e nici apă, nici canalizare, nimic”, a precizat o strămutată.

Vizualizări: 213

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: