Milioane de lei pentru tratarea apei din Gorj

Societatea Aparegio a desemnat joi, 27 august, firmele care vor trata apa din Târgu Jiu-Polata-Preajba şi Târgu Cărbuneşti. Este vorba de o investiţie de milioane de lei ce îşi propune să trateze apa nepotabilă ce curge la ora actuală la robinetele cetăţenilor din Preajba şi Polata. Aparegio SA a hotărât ca de tratarea apei de la Târgu Jiu să se ocupe firma Protecno SRL în schimbul unui contract de 9.795.000 de lei.

Furnizorul de apă din municipiul Târgu Jiu va lua măsuri de tratare a apei nepotabile ce curge la robinetele cetăţenilor din Preajba, Polata, Ursaţi şi Târgu Cărbuneşti. Reprezentanţii Aparegio au anunţat ieri că asocierea de firme Energomontaj Bucureşti şi Aqua Proiect Bucureşti vor trata apa din Târgu Cărbuneşti în schimbul unui contract de 3.360.000 lei. Tratarea apei din Târgu Jiu costă însă de trei ori mai mult, reprezentanţii Aparegio au menţionat că este vorba de un contract de 9.795.000 lei, bani europeni care vor intra în conturile firmei Protecno SRL. ”Cele două firme au la dispoziţie şase luni în care trebuie să termine lucrările, după care urmează o perioadă de notificare a defectelor de 12 luni. La terminarea lucrărilor trebuie să se verifice concordanţa dintre proiect şi execuţie şi după aceea într-o perioadă de 90 de zile de la recepţie se face conformarea cu indicatorii calitativi, adică cerinţele calitative respectiv de tratare a amoniului şi a altor compuşi din apa brută”, a spus Florin Butiuc, manager proiect Aparegio SA.

Practic, câştigătorii acestor proiecte au termen şase luni să facă apa din Târgu Jiu şi Cărbuneşti bună de băut, cunoscut fiind faptul că la momentul de faţă cetăţenii din Preajba şi Polata consumă apă cu conţinut ridicat de amoniu, substanţă dăunătoare pentru sănătate. Consilierii PNL au fost cei care au sesizat faptul că apa din Preajba ”pute”, deşi plătesc acelaşi preţ ca şi cetăţenii din Târgu Jiu care au apă de bună calitate. Cele trei societăţi care se vor ocupa de această problemă vor trebui să facă inclusiv o tratare biologică a apei precum şi o corecţie a PH-ului. Valoarea totală a proiectului este de 12.015.900 lei, bani accesaţi pe fonduri europene.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: