Milioane pentru recalificarea tinerilor din mediul rural

Aproape cinci milioane de lei va cheltui Camera de Comerț și Industrie Gorj în perioada următoare, în parteneriat cu instituții similare din Vâlcea, Harghita și Mureș, pentru a implementa la nivel de județ un proiect intitulat „Alternative pentru tine” la care mare parte din finanțare provine de la Uniunea Europeană.

Proiectul este unul tras-frontalier, în derularea lui fiind implicat și Centrul Național pentru Servicii de Informare din Pleven, Bulgaria, ai cărui reprezentați sunt așteptați la Târgu Jiu mai spre sfârșitul anului.

Mariana Bodislav, responsabil cu implementarea proiectului, spune că grupul țintă al acestui proiect îl reprezintă câteva sute de tineri din mediul rural, care, în perioada următoare, vor fi informați și vor primi consiliere pentru a dezvolta afaceri și a se recalifica în activități care nu au legătură cu agricultura. Mai mult, cei care vor fi parte a acestui proiect vor primi și câte 250 de lei lunar pentru a urma cursurile respective, cele de calificare urmând să dureze trei luni. Cursanții vor trebui să prezinte la final mici idei de afaceri, cele mai bune inițiative urmând să fie premiate cu câte 400 de lei, iar 40 dintre participanți vor merge la bulgari într-un schimb de bune practici.

„Acțiunile proiectului se adresează în principal lucrătorilor în agricultura de subzistență, persoanelor inactive - șomeri , dar și angajaților – femei și tineri, cu precădere. În cadrul programelor de formare, absolvenții beneficiază de premii și subvenții, grupului țintă fiindu-i oferite informații și consiliere cu privire la oportunitățile profesionale și activitatea de antreprenoriat, precum și sprijin în dezvoltarea unei afaceri și calificări în domenii non-agricole”, spune Mariana Bodislav.

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: