„Miliţienii” de la Stoina au omorât un om în bătaie din greşeală

Zi extrem de importantă pentru cei doi poliţişti din Stoina, reţinuţi cu o săptămână şi ceva în urmă şi acuzaţi de comportament demn de nişte miliţieni după ce au bătut un localnic până când omul a murit. Cosmin Militaru şi Eugen Papuzu trebuie să se prezinte azi la Curtea de Apel Bucureşti, acolo unde procurorii Parchetului General continuă să ceară arestarea preventivă a celor doi.

Culmea este că cei doi se pare că au „confundat“ persoanele, spune sora victimei.

Ambii au fost reţinuţi pentru câte 24 de ore, dar Tribunalul Bucureşti i-a lăsat în libertate înainte de Paşti, un verdict pentru cererea anchetatorilor fiind amânat pentru azi.

L-au bătut din greşeală

Amândoi sunt acuzaţi că în noiembrie 2008 l-au snopit în bătaie pe un localnic de 48 de ani pe care l-au găsit într-un bar, unde intrase prin efracţie, forţând uşa de la intrare. Bărbatul a fost dus la sediul Poliţiei Stoina şi bătut ore în şir, după care cei doi miliţieni, ajutaţi de un coleg de-al lor de la Căpreni l-au urcat în maşina Poliţiei pentru a-l duce acasă. Nicolae Druţu, cel agresat, a fost dus însă la poarta lui Dumitru Druţu, de abia atunci „oamenii legii” dându-şi seama că au bătut pe altcineva, după cum spune sora celui mort. „L-au dus la Dumitru, pe care toată lumea în sat îl ştie că e un tip violent, care îşi bate nu doar părinţii, ci şi pe oricine îl supără. Lui nu i-au făcut nimic nici până în ziua de azi, deşi a tot fost reclamat. Ei când s-au dus atunci să-l lase pe fratele meu l-au găsit acasă chiar pe Dumitru şi aşa au realizat că au confundat persoanele. Au venit cu fratele meu la mine şi l-au lăsat aici, fără să spună că e bolnav, bătut sau altceva, că scuipa sânge pe gură şi l-am fi dus noi la spital”, spune sora mortului.

Ce spune patronul cârciumii

De verdictul de azi este interesat în mod direct şi patronul localului unde a fost găsit Druţu bând, Emil Pârjol fiind cel care este acuzat şi acum de moartea bărbatului bătut de poliţişti. Ani de zile rudele celui decedat l-au privit ca pe un potenţial criminal, povestea nefiind prea mult schimbată nici acum. „Norocul meu că a ajuns dosarul pe masa celor de la Bucureşti că aici mă transformau ăştia în al doilea Ţundrea. Eu m-am dus noaptea în sediul de Poliţie de la Stoina şi l-am văzut pe Druţu acolo. Nu luase multă bătaie, dar şi-a cerut scuze la mine, mi-a spus că a greşit, că nu se va mai întâmpla, a dat mâna cu mine şi mi-a spus că vrea să meargă acasă, dar că nu-l lasă poliţiştii. Mie când mi-au făcut procesul verbal pentru că-i sesizasem cu privire la un posibil furt nu mi-au menţionat nici că e bătut, lovit, sau altceva. E adevărat că l-am găsit în bar în timp ce îşi punea singur de băut şi m-au cam găsit dracii, i-am dat una, dar l-am lovit pe partea dreaptă. A avut tendinţa de cădere, dar el are lovituri pe partea stângă. Eu nu am alibi pentru 45 de secunde, timp în care am fost în bar decât cu el şi cu soţia, până la venirea poliţiştilor. Nu aveam timpul fizic să-i sparg capul, să-i rup trei coaste şi să-l învineţesc pe tot corpul. Cu siguranţă altcineva a făcut aşa ceva, iar dacă luăm în considerare că Druţu nu a fost dus acasă până nu a fost spălat la o fântână din sat, care ulterior a fost şi văruită, vă daţi seama ce s-a întâmplat”, spune Pârjol.

Vizualizări: 221

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: