Primăria Târgu Jiu vrea să mute Poliţia Locală într-un sediu al OMV

OMV Petrom ar putea plăti taxele şi impozitele la primăria Târgu Jiu cedând mai multe imobile unde municipalitatea ar dori să facă sediu pentru Poliția Locală. După ce compania a dărâmat o parte din obiectivele de investiții situate în Bulevardul Ecaterina Teodoroiu, cartierul Iezureni, Primăria Târgu Jiu a intervenit și a stopat lucrările de aici, interesată fiind de imobilele ridicate și amplasate pe terenul aflat în proprietatea sa. Valoarea unuia dintre corpuri se ridică la peste 650.000 lei.

Municipalitatea vrea să mute sediul Poliției Locale în clădirile OMV Petrom din cartierul Iezureni. Deși compania a solicitat autorizație pentru desființarea obiectivelor de investiții, amplasate pe terenul primăriei, utilizat în baza contractului de concesionare, municipalitatea a stopat lucrările, fiind interesată de cumpărarea acestora. Conducerea centrală a fost de acord să renunțe la desființarea obiectivelor de investiții, printre care o clădire ce are o valoare de inventar de peste 650.000 lei.

Compensare

Primăria Târgu Jiu a înaintat o propunere de aprobare a compensării datorate de SC OMV Petrom SA București pe două trimestre din acest an cu contravaloarea celor trei obiective de investiții, copertina aferentă punctului de acces, împrejmuirile exterioare și platformei betonate din fața sediului, în vederea încheierii actului de transmitere a a cestor bunuri către municipiul  Târgu Jiu. Astfel, municipalitatea va renunța la redevența percepută pe două semestre, care se ridică la 240.000 lei, pentru a compensa contravaloarea acestor obiective. Reprezentanții Primăriei Târgu Jiu au declarat că firma austriacă a acceptat oferta făcută, urmând să se găsească soluții pentru întreaga valoare a imobilelor. ”Noi am dat această hotărâre de consiliu local pentru a stopa demolările de acolo. Urmează ca în viitor să negociem cu ei cât trebuie să dăm în total”, spune Ramona Evulescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu.

IMOBILE

Un corp are o suprafață de e un imobil de 164 mp, altul de 237 mp, o cabina de 12 mp. Sediul, cantina și fostul laborator vor fi folosite pentru mutarea Poliției Locale Târgu Jiu, care, conform reprezentanților municipalității, funcționează într-un spațiu neadecvat, raportat la cerințele funcționării normale a instituției. ”Se dorește mutarea acolo a Poliției locale, iar platforma betonată din fașa sediului  se va transforma în parcare pentru TIR-uri”, spune Ramona Evulescu.

Vizualizări: 177

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: