„Părintele romilor”, Greblă – „tătic” la ceaun

Senatorul Toni Greblă a fost ieri printre puţinii politicieni care şi-au vârât pantofii lucioşi în nămolurile de pe malul Şuşiţei, pentru a fi alături de romii ce şi-au serbat Ziua, alături de el deputatul Vasile Popeangă onorând invitaţia primită de la organizatori.

În timp ce deputatul s-a aşezat în capul mesei, pe post de „bulibaşă”, lângă fostul prezidenţiabil Ninel Potârcă, Greblă a făcut un tur al locaţiei, neezitând să înmoaie o bucată de pâine într-o bunătate de tocană de viţel făcută la un ceaun de câteva sute de kilograme. Concluzia politicianului- „Aşa ceva nu mănânci nici acasă şi, probabil, nici la unele restaurante. E foarte bună”, a spus şeful comisiei juridice din Senat, spre bucuria gazdelor.

Organizatorul petrecerii de ieri, Ion Mihai, mult mai cunoscut ca „Ministru”, nu a rămas nici el dator cu laudele faţă de oaspetele care a apreciat mâncarea tradiţională la ceaun, acesta spunând despre Greblă cuvinte mari, demne de o campanie electorală care bate la uşă. „Pentru noi e cel mai mare privilegiu să îl avem în mijlocul nostru pe domnul senator Toni Greblă şi îl numim părintele nostru, al romilor, fiindcă face parte din electoratul nostru care îl susţine de 20 de ani (!). E în mijlocul nostru ca întotdeauna şi rămâne omul nostru de încredere. …Noi romii suntem sociali, avem numai probleme sociale şi nu putem fi de centru sau de dreapta pentru că avem probleme sociale şi dacă partidul dumnealui este alături de noi pentru că noi cu problemele noastre sociale avem nevoie de sociali”, a declarat Ministru.

         Toni Greblă a vorbit şi el ieri despre ajutorul pe care viitoarea guvernare va trebuie să îl acorde romilor, senatorul spunând că România are nevoie de o strategie pentru această comunitate. Motivul- „Trebuie să fie preocuparea noastră să-i integrăm, să-şi găsească locuri de muncă, să-şi educe copii, pentru a nu avea unele neplăceri cu această etnie, care, din cauza sărăciei, mai comite şi infracţiuni, mai fac oamenii şi prostii, asta este. Noua guvernare trebuie să elaboreze o strategie a romilor pentru că cu un şomaj de 90% în această etnie nu ştiu cum poţi fi un cetăţean onest”, a menţionat senatorul.

Vizualizări: 210

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: