E olimpică naţională şi vrea să promoveze Gorjul

Nicoleta Silvestru a adus Gorjului locul I la faza națională a disciplinei Turism și Alimentație. Eleva din clasa a XI-a la Colegiului Comercial ”Virgil Madgearu” crede că în Gorj turismul nu este promovat așa cum se întâmplă în alte județe din țară, și asta pentru că nu se acordă o importanță deosebită lucrurilor cu adevărat valoroase.

Nicoleta Silvestru, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Comercial ”Virgil Madgearu” din Târgu Jiu, a fost pregătită pentru olimpiada națională  de profesorii Isabela Giorgi, Viorica Baloșin, Mihaela Gomoi și Oana Voinea. Olimpiada Națională la disciplinele din aria curriculară ”Tehnologii”, disciplina Turism și Alimentație, a avut loc în perioada 2-6 aprilie la Craiova. Nicoleta povestește că drumul până la acest premiu a fost unul greu, presărat de emoții. ”De când am fost la faza locală am fost foarte hotărâtă să obțin un premiu. Eram convinsă că vor fi mai multe etape pe care va trebui să le trec, dar când am ajuns în etapa națională am știut că mă aflu acolo pentru a obține un loc important. A fost greu. Fiecare etapă în parte a avut emoțiile ei, dar acestea fac parte din lucrurile frumoase pe care ți le duci aminte după mult timp. Meritul nu a fost doar al meu, ci și a profesorilor coordonatori”, spune Nicoleta. Calea spre succes a fost clădită în timp, prin participarea la numeroase concursuri școlare. Cu acest premiu tânăra va intra fără admitere la Academia de Studii Economice din București, având asigurat un loc la buget. „Există și avantajele olimpiadei. Pe lângă bucuria mea personală și a celor din jur voi avea posibilitatea să merg la orice facultate din țară pe profilul meu”, menționează Nicoleta Silvestru. Aceste studii îi vor da posibilitatea să lucreze într-un hotel ca manager sau într-o agenție de turism. Preferă să își deschidă o agenție de turism pe care să o conducă după propriile principii pe viitor.

Promovare prin poveşti

Eleva din clasa a XI-a consideră că frumusețile județului Gorj nu sunt promovate suficient. Din acest punct de vedere Gorjul este în urmă, în comparație cu alte județe din țară. ”Eu cred că ar fi loc și de mai bine. E nevoie de foarte multe investiții și de oameni care provin din locurile respective și care sunt iubitori de atracții turistice. La nivelul județului Gorj a început să se miște ceva în acest domeniu, dar se poate și mai mult, având în vedere că avem foarte multe atracții naturale. Avem foarte multe mănăstiri și biserici de lemn care nu sunt cunoscute de nimeni”, explică Nicoleta Silvestru. Eleva Colegiului Comercial ”Virgil Madgearu” crede că un rol important în promovarea unor zone turistice îl joacă poveștile legate de acele locuri. ”Bisericile de lemn ar trebui consolidate și să fie promovate mai mult. Deși Gorjul dispune de aceleași resurse de care dispun și celelalte județe, se pare că alții știu să își vândă produsul. Noi nu le acordăm atenția necesară vis a vis de valoarea pe care o au. Cred că legendele legate de un loc anume îi determină pe oameni să viziteze acele locuri”, este de părere Nicoleta. Același lucru ar trebui întreprins și de agențiile de turism din Gorj. ”Agențiile de turism nu ar trebui să se gândească doar la profit, ci și la modalitățile în care pot fi promovate zonele turistice. S-ar putea încheia chiar și contracte de colaborare cu alte agenții din țară”, susține eleva din clasa a XI-a. Nicoleta vrea să își pună în aplicare ideile în țară. ”Vreau să merg în altă șară să culeg informații și să am o altă viziune asupra lucrurilor. Cunoștințele pe care le acumulez pot să le pun în aplicare la noi și să ajut la promovarea turismului românesc”, mai spune aceasta.

RENUNȚARE

Nicoleta Silvestru a avut de ales între Istorie și Turism și Alimentație pentru faza națională. ”Am renunțat la Olimpiada de Istorie pentru că am fost convinsă că o să obțin un loc la această disciplină și de asta am optat pentru Turism și Alimentație”, explică Nicoleta Silvestru.

FERICIRE

”Sunt fericită și cred că e cea mai mare realizare a mea de până acum. Cred că acest premiu o să-mi schimbe puțin viața, dar nu mă simt diferită de ceilalți din acest punct de vedere”, menționează eleva.

Vizualizări: 324

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: