Motocu îi ia locul lui Graure

Ziua de azi este una cu emoţii pentru directorul general al Complexului Energetic Turceni, Octavian Graure, după ce, ieri, la finalizarea programului de lucru, acesta nu primise ordinul prin care să îi fie prelungită numirea în funcţie. Dacă ordinul nu soseşte nici azi, Complexul ar putea fi condus de un director interimar, situaţia fiind, până acum, trasă la indigo cu cea de acum trei luni. Graure a fost numit interimar în funcţie, pentru trei luni, pe 19 decembrie 2009, după care, pe 19 martie 2010 mandatul nu i-am mai fost prelungit la timp, acest lucru întâmplându-se de abia după câteva zile, pe 23 martie.

Directorul general afirmă că aşteaptă ca în cursul acestei zile ca Ministerul Economiei să transmită sau nu ordinul de prelungire a interimatului său în fruntea unităţii, el precizând că în cazul în care o decizie nu vine pe parcursul zilei, altcineva va prelua conducerea CE Turceni. „Este domnul Marian Motocu, care a fost şi dânsul director general interimar. Dumnealui este desemnat prin ordin să preia atribuţiile directorului general în astfel de situaţii, dar eu sper ca lucrurile să se clarifice joi. Este o mică problemă la mijloc, aceea că ordinul meu a fost emis pe 23 martie, dar în Consiliul de Administraţie a fost validat pe 24 martie şi, atunci, s-ar putea ca termenul de trei luni să expire joi”, menţionează Graure.

Complexul Energetic Turceni, ca şi cel de la Rovinari, sunt conduse de la începutul anului trecut de directori generali interimari, o structură definitivă nemaifiind validată prin concurs întrucât ambele unităţi urmează să fie incluse în noua companie Electra. Compania urma să devină funcţională de la 1 iulie, însă contestaţiile depuse în ultimele zile la Registrul Comerţului au dus la blocarea procesului de fuziune între unităţile componente, Octavian Graure precizând că procesul de fuziune va fi reluat doar după ce contestaţiile respective vor fi soluţionate de către instanţele de judecată. Electra va mai include în cadrul său şi Complexul Energetic Craiova, precum şi Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, Nuclearelectra şi o parte din Hidroelectrica.

Vizualizări: 170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: