Minciuna lui Catrinoiu are picioare scurte. A depus două candidaturi!

Matei Catrinoiu, unul dintre cei doi candidaţi prinşi de BEC cu candidatură în două judeţe, nu a spus adevărul când a afirmat că este o greşeală a celor de la centru. Pe portalul integritate.eu apar declaraţiile de avere completate de acesta atât în calitate de candidat la Senat în Gorj, cât şi de candidat la Camera Deputaţilor în Giurgiu. Catrinoiu declarase că la mijloc ar putea fi o confuzie, „Gorjul fiind lângă Giurgiu”, în ordine alfabetică, la evidențele electorale pe județe.

Declarațiile de avere și de interese arată în mod clar că Matei Catrinoiu a spus orice numai adevărul nu atunci când a încercat să își găsească o scuză pentru tâmpenia făcută. Ambele declarații de avere ale liderului țărănist sunt semnate de acesta pe data de 22 octombrie. La mijloc nu poate fi vorba de o greșeală, pentru că pe una dintre ele candidatul a menționat cu majuscule că își depune dosarul având funcția „CANDIDAT SENATOR la SENAT”, iar pe cealaltă a menționat doar „CANDIDAT la CAMERA DEPUTAȚILOR”.

Probleme cu zerourile
Pe una dintre declarații, cea pentru deputați, Catrinoiu s-a încurcat la anul finalizării unui împrumut bancar de 40.000 de lei, în loc de 2016 el consemnând „20016”, al doilea zero fiind tăiat în cele din urmă, formând indirect semnul matematic al mulțimii vide. Culmea este că soția sa, judecătorul Paraschiva Catrinoiu, consemnează într-o declarație de avere a sa că anul de expirare a împrumutului respectiv este 2015, nu „20016”. În rest, pentru cine e interesat, Catrinoiu câștigă în calitate de lichidator judiciar 32.148 de lei, în timp ce soția sa, judecătorul Paraschiva Catrinoiu, a încasat anul trecut, ca magistrat, „7622” lei. În alți ani judecătoarea a încasat și peste 76.000 de lei, aceasta fiind probabil cifra corectă și pentru varianta cu „7622 lei”, Catrinoiu trebuind să mai treacă un zero.

Și Vlădulescu a greșit în declarația de avere
Liderul țărănist nu a fost însă singurul care a avut probleme cu candidaturile de la Gorj și Giurgiu, consăteanul său din Bălești, medicul stomatolog Mihai Vlădulescu fiind în aceeași situație. Și el a completat, de asemenea, două rânduri de declarații de avere și interese, pentru fiecare județ în parte, culmea fiind că medicul nu a menționat câștigurile pe care le-a avut anul trecut în declarația pentru județul Giurgiu. În cea pentru Gorj a indicat venituri de 18.000 de lei, plus cele ale soției, în cuantum de 12.000 de lei.
Biroul Electoral Județean Gorj a transmis la sfârșitul săptămânii trecute că ambii candidați vor fi îndepărtați de pe ambele liste electorale și, în plus, vor fi sancționați și cu o amendă.

Antecedente
Pentru Matei Catrinoiu aceasta nu ar fi prima campanie electorală cu probleme, în 2012 el candidând și pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj. Liderul țărănist nu și-a mai făcut atunci campanie electorală pentru că a fost implicat în scandalul în care judecătoarea Carmen Mladen, de la Curtea de Apel Craiova, a fost acuzată și condamnată că îl șantaja pe acesta cu poze „deocheate”. Catrinoiu a făcut atunci un autodenunț la DNA și a fost ocupat cu alte treburi decât să îi convingă pe gorjeni să îl voteze. Ulterior, liderul țărănist a mai candidat la tot felul de alegeri, el având aspirații să devină primar al municipiului, dar și europarlamentar.

Galerie foto



Vizualizări: 978

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: