Ion Ciocea poate pierde şi primăria, şi candidatura la Senat

Ion Ciocea este primarul PSD al comunei Bustuchin şi candidat independent la Senat. În cursul zilei de marţi, 8 noiembrie, Ciocea aşteaptă decizia finală în procesul de incompatibilitate cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI). O decizie nefavorabilă i-ar înceta mandatul de primar şi l-ar scoate din cursa pentru Senatul României.

Ion Ciocea spune că şi-a pregătit campania electorală, însă este posibil să fie scos definitiv din viaţa publică. „Marţi am procesul la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Mi-aş dori să se pronunţe, fie negativ sau pozitiv. Dacă îmi vor da dreptul să candidez, voi face o campanie foarte bine organizată. Mi-am pregătit sediul, mi-am pregătit scrisori, dar este normal să fiu cu capul pe umeri. În viaţă e posibil orice”, a declarat Ion Ciocea. Acesta nu exclude posibilitatea de a face campanie pentru Ion Călinoiu, în condiţiile în care lui nu i se va permite să candideze.
Într-un interviu acordat la Radio Infinit, Ciocea a declarat că va face anticampanie lui Florin Cârciumaru, despre care spune că nu mai are ce căuta în fruntea PSD Gorj. „În condiţiile în care nu voi avea voie să candidez, e posibil să merg în campanie alături de Ion Călinoiu. Ion Călinoiu nu e de lepădat pentru că a făcut destule lucruri bune, dar e posibil să merg şi cu alt partid. Cu siguranţă, voi face anticampanie lui Florin Cârciumaru pentru că această persoană n-are ce să mai caute în fruntea unui partid, cum e PSD”, a precizat Ciocea.
Primarul comunei Bustuchin a fost declarat incompatibil de către ANI din cauză că a făcut parte din Adunarea Generală a Acţionarilor a societăţilor Salubris Gilort şi Bustedil Prest. „Nu mi-e ruşine să spun că sunt incompatibil că am adus bani europeni şi am scăpat comuna de gunoaie, ca şi ceilalţi primari care au făcut parte din Salubris. În loc să fim premiaţi că muncim şi facem treabă, suntem pedepsiţi”, spune Ciocea.

Vizualizări: 1,567

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: