Minciuna lui Ruşeţ: Manţog, exclus de Videanu?

Noul preşedinte interimar al PDL Gorj, Ion Ruşeţ, a declarat ieri că Adriean Videanu este cel care a propus ca Ionel Manţog să nu mai facă parte din conducerea filialei şi că decizia nu îi aparţine. Ruşeţ a încercat astfel să se apere în faţa unui val de acuze venite dinspre pedelişti, care nu înţeleg de ce s-a mers până la îndepărtarea totală a lui Manţog. Pentru a fi credibil, Ruşeţ a susţinut că deputaţii Militaru şi Popescu ştiu şi ei că decizia i-a aparţinut lui Videanu, dar ambii au negat şi au declarat că Falcă este cel care a propus.

Dezvăluire importantă făcută ieri de senatorul Ion Ruşeţ cu privire la modul în care a fost gândită actuala structură interimară de conducere a PDL Gorj, proaspătul preşedinte interimar spunând că nu el este cel care a luat decizia ca Ionel Manţog şi Marcel Hoară să nu fie membri în Comitetul de Organizare şi Desfăşurare a Alegerilor, ci Adriean Videanu, cel care ar fi promis şi că va comunica personal decizia respectivă. Manţog spune însă că vestea a primit-o direct de la liderul sindical Marin Condescu, nu de la Videanu.

Ruşeţ: Nu a fost decizia mea

Noul preşedinte democrat-liberal şi-a atras o serie de critici pe tema neincluderii lui Manţog şi Hoară în CODA, motiv pentru care şi menţionează că decizia de neincludere i-a aparţinut fostului ministru al economiei Adriean Videanu, care este şi prim-vicepreşedinte al partidului. „Eram de faţă şi eu şi Cosmin Popescu şi Severus Militaru atunci când domnul Videanu a propus ca domnul Manţog să nu fie în CODA. Probabil avea mai multe informaţii sau are dumnealui o viziune mai largă. Le reamintesc colegilor mei care au fost acolo că domnul Videanu a fost cel care a precizat că îl va informa pe domnul Manţog despre această decizie. Aşadar decizia nu îmi aparţine mie, iar atunci când a fost discuţia pe această temă niciunul dintre cei doi colegi nu a venit cu o contrapropunere. Propunerea respectivă vine oricum pe linia a ceea ce eu tot cer de prin luna februarie”, menţionează Ruşeţ.

Imediat după ce a fost numit preşedinte al PDL Gorj, Ruşeţ spunea că „domnii Manţog şi Hoară nu vor face parte din noua formulă de conducere. Am libertatea de a decide acest lucru”, ceea ce e total diferit de declarația de ieri.

         

Popescu şi Militaru îl contrazic

Deputatul Militaru spune că ceea ce susţine Ruşeţ nu este adevărat. „Nu, nu este adevărat ce spune dl Ruşeţ. Propunerea de venit de la dl Falcă. Dl Falcă a cerut expres ca dl Manţog să nu facă parte din CODA, iar dl Videanu s-a angajat să vorbească cu dl Manţog şi să-i explice situaţia, dar nu că a propus dl Videanu“, a spus Militaru.

Acelaşi punct de vedere îl are şi Cosmin Popescu, care a precizat că propunerea a venit dinspre Falcă, nu dinspre Videanu.

Manţog: Eu am aflat de la Condescu

Ionel Manţog spune că nu Adriean Videanu a fost cel care a făcut propunerea de neincludere a sa în CODA şi nici cel care i-a transmis decizia, vestea fiindu-i dată personal de liderul sindical Marin Condescu. Întâlnirea dintre Manţog şi Condescu s-a produs chiar în sediul PDL Gorj, ceea ce pune sub semnul întrebării afirmaţiile lui Ruşeţ.

„Nu domnul Videanu a făcut o asemenea propunere. E adevărat că domnul Videanu s-a angajat că îmi va transmite propunerea care aparţine altora, dar, întrucât a plecat în străinătate, până duminică, la a doua întâlnire, nu am vorbit deloc. Am fost informat că nu o să fac parte din CODA de domnul Condescu, care a participat la ambele întâlniri. Această discuţie cu domnul Condescu am avut-o la sediul PDL Gorj. Îl rog pe domnul Ruşeţ să nu tragă o cacealma, mai ales dacă se foloseşte şi de numele unor membri din conducerea centrală a PDL”, afirmă Manţog.

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: