Organigramă nouă la CE Oltenia. Boza: Nu mă aştept să mă aplaude cineva

Sorin Boza, managerul Complexului Energetic Oltenia, anunţă că se pregătesc modificări la organigrama companiei. Mai mulţi şefi de la Târgu Jiu vor fi trimişi în cariere şi termocentrale din luna septembrie. Boza e convins că decizia nu va fi pe placul celor de la TESA, însă susţine că va ajuta foarte mult producătorul de energie.

De schimbarea organigramei companiei au discutat, în spaţiul public, secretarul de stat în Ministerul Energiei, Doru Vişan, dar şi senatorul PSD Florin Cârciumaru. „S-au luat măsuri care, în prezenţa domnului Sorin Boza, se vor discuta şi la Ministerul Energiei. Este vorba despre măsuri privind reorganizarea Complexului Energetic Oltenia. Se va lucra pe modificarea organigramei de organizare şi conducere”, a declarat senatorul Florin Cârciumaru.

Informaţiile au fost confirmate de Sorin Boza. Directorul companiei energetice a explicat, pentru Pandurul, că este o schimbare ce va putea fi pusă în aplicare de la 1 septembrie. „Această organigramă nu va fi una definitivă. Vom rula cu ea să vedem unde putem aduce modificări şi ce mai avem de făcut la ea. Se ocupă o echipă cu directorii de direcţii din cadrul companiei. Organigrama are două scopuri principale. Unul este descentralizarea activităţii din sediile din Târgu Jiu. Vom lua nişte decizii până în jurul datei de 10 august ca din birourile tehnice existente în cadrul Direcţiilor Miniere şi Energie să transferăm specialişti în cariere şi termocentrale. Mergem la un alt nivel în care încercăm să ajutăm carierele cu specialişti în teren, nu la sediu”, a transmis Boza.

Ajutor în cariere şi termocentrale

Sorin Boza nu a făcut încă un calcul exact să vadă câţi salariaţi vor fi afectaţi de noile modificări. „E un pic cam devreme să spun câţi vor merge, cine vor merge sau unde vor merge. Directorii Direcţiilor Energie şi Minieră au sarcină să prezinte propunerile până joi, să aprobăm în această săptămână în Directorat, să definitivăm aceste soluţii. Dacă astăzi, în Direcţia Energie, este un Departament termo-mecanic care are în componenţă nouă persoane, începând cu 1 septembrie, acest Departament va avea numai patru persoane. Nu va mai fi Departament, ci serviciu sau birou. Colegii vor merge în cariere şi termocentrale pentru a-şi ajuta colegii de acolo. Nu vor pleca la un alt sediu, ci exact în carieră şi termocentrală”, a mai explicat managerul CEO.

 REACŢII

Decizia nu va fi una primită cu aplauze de salariaţii care urmează să meargă în producţie. Este conştient de acest lucru şi directorul companiei energetice, Sorin Boza: „Nu mă aştept să mă aplaude cineva pentru această decizie, dar trebuie să ne gândim care este scopul acestei societăţi. Oamenii din carieră au nevoie de ajutor special şi să vii atunci imediat. Descentralizăm şi activităţile de achiziţii, tehnice, se va salva foarte mult timp. Aşa se rezolvă problema în carieră, nu plimbând hârtii între termocentrale, cariere, Târgu Jiu. Decizia nu e uşoară, dar va ajuta compania foarte mult”.

Vizualizări: 12,816

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: