Cotojman îl atenţionează pe Boza: Sunt şi privaţi interesaţi

Primarul din Roşia de Amaradia, Liviu Cotojman, a declarat că vrea să aibă o discuţie cu directorul CE Oltenia, Sorin Boza, despre demersurile pentru redeschiderea perimetrului minier de pe raza localităţii, cunoscut sub numele de „perimetrul Bustuchin”. Cotojman atrage atenţia că de cărbunele din localitate sunt interesaţi şi privaţi, astfel că aşteaptă un răspuns de la CE Oltenia.

Primarul din Roşia de Amaradia, Liviu Cotojman, a declarat că vrea o nouă întâlnire cu directorul CE Oltenia pentru că până acum nu s-a făcut nimic pentru redeschiderea carierei din zonă. El susţine că de cărbunele care poate fi exploatat timp de 20 ani sunt interesaţi şi privaţii.

„Trebuie să port o nouă discuţie cu domnul Boza în vederea stabilirii programului de acţiuni al complexului legat de zona noastră, având în vedere că este o perioadă în care am devenit atractivi pentru CE Oltenia. Se ştie rezerva de cărbune, sunt două izlazuri pe care le putem pune la dispoziţie. La noi, cărbunele e la suprafaţă, dumnealor au probleme cu exproprierile. La noi, modul de exploatare nu este costisitor, sunt 30 de milioane de metri cubi de cărbune. Trebuie să aflu exact în ce stadiu mai sunt discuţiile de redeschidere a acestui perimetru. S-au interesat şi privaţi de acest perimetru, dar aş merge pe ideea ca CEO să redeschidă această zonă, aşa cum a funcţionat odinioară”, a declarat Cotojman la Radio Infinit.

Primarul spune că redeschiderea carierei ar însemna activitate pentru cel puţin 20 de ani.

Vizualizări: 1,659

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: