Minerii din CEO revin la lucru. Ce îi așteaptă!

Salariații CE Oltenia revin luni la lucru, după o săptămână de concediu de odihnă forțat. „Este nevoie de cărbune”, spun șefii CE Oltenia.

Aproape toți salariaţii CE Oltenia au fost în concediu de odihnă forțat, impus de conducerea executivă. La fel s-a întâmplat și la prestatori. La Minprest, spre exemplu, circa jumătate din personal a fost trimis acasă săptămâna trecută, unitatea pliindu-se după programul CE Oltenia. Pentru salariații CE Oltenia a fost stabilit deja programul de lucru. „De luni se începe activitatea normal. Programul va fi de 5 zile pe săptămână la funcționare și 6 la livrări, la cărbune. La termocentrale sunt stocuri, sunt cărbune. Și am livrat, chiar dacă nu am lucrat în cariere. Nu s-a epuizat nimic. La ei, în termocentrale au crescut stocurile. Mai avem stocuri și în cariere, dar au de lucru minerii. Fără teamă!”, a declarat Gheorghe Dobrițanu, directorul Direcției Miniere a CE Oltenia.

„Este nevoie de cărbune”

Şi șefii EMC Roșia-Rovinari susţin acelaşi lucru. „Este nevoie de cărbune și o să pornim. Este nevoie pe toate carierele. Nu au fost probleme până acum, am asigurat termocentralele, acum trebuie să trecem, să dăm producție în continuare”, a spus Iustin Ioniță, directorul EMC Roșia-Rovinari.

Termocentralele CE Oltenia funcționează în această perioadă cu 6-7 grupuri, spun cei din conducerea companiei. „Totul depi2nde de sistemul național. Se va merge în continuare cu 7 grupuri. Două de la Turceni și trei de la Rovinari, sau invers când intră un grup de la Rovinari în reparație, și câte unul la Ișalnița și Craiova II”, a mai spus şeful Direcției Miniere.

Vizualizări: 3,909

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: