Minerii din SNLO vor creșteri salariale de 7%

Sindicaliștii din minerit și energie au un plan bine întocmit în ceea ce privește creșterile salariale pe care le vor revendica imediat ce se așează la masa negocierilor. După ce minerii de la Rovinari au anunțat că ar trebui să se bucure de o creștere de trei procente la salariu, sindicaliștii din fosta Societate a Lignitului Oltenia vor creșteri de până la 7%. Urmează ca procentele să fie bătute în cuie după discuțiile pe care le vor purta cu administrația Complexului Energetic Oltenia.

Cele patru unități componente ale Complexului Energetic Oltenia funcționează în acest moment cu patru contracte colective de muncă. Fiecare contract are prevăzută o creștere salarială raportată la profitul companiei. Dacă la Sucursala Rovinari s-a stabilit o creștere cu trei procente, minerii din SNLO vor până la 7 procente. ”Dacă mâine am începe să negociem trebuie să avem în vedere unele aspecte legate de această creștere. Fiecare unitate și-a propus niște procente, la noi ar fi cam 7%, creștere raportată la profitul companiei. Un procent mai mare pentru că noi avem cele mai mici salarii din CEO”, a declarat Constantin Ureche, liderul Sindicatului Lupoaia.

Salarii medii

Chiar și cu o creștere salarială de până la 7%, minerii din SNLO nu i-ar egala la salarii pe angajații din complexuri. În urma majorării cu 3 procente, salariații de la Rovinari ar urma să aibă un salariu mediu de 3.900 lei. ”Noi avem salarii mai mici cu 12,13 procente față de cei din complexuri la personalul productiv. În ceea ce privește personalul TESA de la complexuri, salariile sunt și mai mari raportate la ale noastre, cu 15, 20%”, a adăugat Constantin Ureche.

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: