Minerii, tot fără echipamente de protecție. Mai au de așteptat!

Echipamentele de lucru întârzie, în continuare, în multe cariere miniere din județul Gorj. Minerii vor mai avea de așteptat până la jumătatea lunii decembrie. Sindicaliștii susțin că echipamentele de protecție deja achiziționate de companie nu s-au distribuit unitar în teritoriu.

Dumitru Pârvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie, a explicat că au venit până acum echipamentele de vară în toate carierele și termocentralele companiei din Gorj. Lipsesc cele destinate protecției salariaților în perioada rece. „Au mai venit echipamente, dar din păcate nu au venit echipamentele de lucru și protecție pentru toți salariații din Complexul Energetic Oltenia. Promisiunea este că vor veni. Sunt subunități, indiferent că sunt miniere sau energetice, care au un grad mai mare de realizare la acest echipament de protecție și altele cu un procent mai mic. De ce nu s-a făcut o chestie unitară aici? Salariații au pantofi, bocanci, cizme. Au o salopetă de vară, una de iarnă. Pentru vară, s-au primit. Nu au primit pentru iarnă”, a precizat Pârvulescu.

Cum s-a ajuns în această situație, deși Complexul Energetic Oltenia a început licitațiile în urmă cu câteva luni? „S-au făcut licitații. Cei care au câștigat, au renunțat pentru că au sublicitat. Au făcut alte licitații și au rostogolit până am ajuns în iarnă. Nu semnează contractul și nu pățesc mare lucru. E o chestie importantă pentru colegi. Nu sunt sume foarte mari. Gândiți-vă că se fac tertipuri din astea când vorbim de autostrăzi. De-asta le lălăim de 30 de ani și nu se fac”, a explicat liderul FNME.

Vizualizări: 1,785

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: