Acționarii CEO au cerut situația certificatelor de carbon

Acționarii Complexului Energetic Oltenia au cerut încă din luna mai directoratului o notă de informare privind achiziționarea certificatelor de CO2. Surprinzător, informarea va fi prezentată abia în ședința acționarilor din decembrie, la șapte luni de la primirea solicitării.

Public nu au fost prezentată o situație a numărului de certificate cumpărate pentru energia produsă în acest an. Președintele Directoratului, Sorin Boza, a vorbit despre subiect pentru o publicație locală, precizând că societatea ar avea nevoie pentru conformare de un credit de 1,1 miliarde de lei, adică mult peste 200 de milioane de euro. “Împrumutul este soluția pe termen scurt, memorandumul are soluții pe termen scurt și soluții pe termen lung”, a spus Boza pentru BizMagazin.ro.

Boza a mai precizat pentru sursa citată că au fost cumpărate certificate și până acum, din banii de la PNI: “Sper să se găsească rapid, soluția pentru că noi am cumpărat certificate în această perioadă, am finalizat achiziția de certificate din PNI faza I, până la sfârșitul anului vom finaliza pe cele din faza II, am achiziționat și pe piețele libere, însă nu vom avea niciodată suma necesară achiziționării tuturor certificatelor”.

Costul unui certificat trece de 23 de euro, iar compania trebuie să cumpere 12-13 milioane de certificate într-un an, în funcție de cât produce.

Vizualizări: 1,804

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: