Liderii, fără speranțe mari înainte de negocierea noului CCM

Chiar dacă își doresc venituri mai mari, minerii din Complexul Energetic Oltenia riscă să nu primească ceva în plus la salariu odată cu negocierea noului Contract Colectiv de Muncă. Liderul Federației Naționale Mine Energie susține că nu are mari așteptări de la discuțiile ce vor demara anul viitor.

Negocierile pentru noul CCM de la nivelul companiei energetice vor fi declanșate la 1 februarie. Chiar dacă cei peste 13 mii de angajați, în special cei din producție, își doresc salarii mai mari, așteptările sunt mici. “Lucrurile nu arată extraordinar de bine în ce privește indicatorii acestei companii, ca să ne dea speranțe să negociem fericiți anumite drepturi pentru colegi. Negocierile vor începe cu 60 de zile înainte de expirarea contractului, pe 1 februarie. Deocamdată nu știm ce dorește actualul Guvern să facă cu noi. Poate ne face o surpriză”, a spus Dumitru Pârvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie, la un post de televiziune.

Pârvulescu nu exclude nici varianta organizării unor proteste care să tragă un semnal de alarmă, dar așteaptă să fie rezolvată problema certificatelor de dioxid de carbon. „Noi am mai făcut proteste în timp. Vă aduc aminte ultimele proteste inclusiv în București, au fost când s-a trecut contribuția de la angajator la salariat. Din păcate, am rămas cu protestele. Nu faci proteste de dragul de a face proteste”, a mai adăugat Pârvulescu.

Vizualizări: 3,541

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: