Mineritul în pantofi de vară

PSD l-a lăudat ani la rând pe Victor Ponta pentru marea sa realizare din minerit. A mutat sediul Complexului Energetic Oltenia la Târgu Jiu! Mai exact, l-a mutat din Gorj în Gorj, adică de la Turceni la Târgu Jiu. Un motiv a fost acela de a-i cumpăra bunăvoinţa primarului din Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, al cărui buget local a crescut astfel cu nişte milioane de lei. Au scăzut în schimb bugetele la Turceni şi Rovinari, dar nu conta, că acolo primarii nu erau pesedişti.

Măreaţa realizare a lui Ponta a fost desigur umbrită de faptul că „şandramaua”, aşa cum îi spunea fostul premier Complexului Oltenia, a avut în doi ani pierderi cumulate de peste 300 de milioane de euro. Iar asta spune totul despre cum şi-a bătut PSD joc de mineritul şi energia din Gorj.

Speram cu toţii că noua guvernare este preocupată să schimbe lucrurile în bine. Numai că băieţii ăştia noi ori nu fac mai nimic, ori lucrează în aşa mare secret că nu ne prindem noi. Nu este normal să aflăm „pe surse” că sediul Complexului Energetic Oltenia va fi mutat la Bucureşti. Nu este normal să fie aduşi tot felul de directori şi directoraşi, fără a fi făcută o minimă informare pe site-ul companiei. Plus că nicio decizie nu se ia, aşa cum ar fi normal, cu consultarea sindicatelor şi eventual pe baza unei dezbateri publice.

Mutarea sediului social al Complexului Energetic Oltenia la Bucureşti este nepotrivită, dar nu din cauză că se pierd unele taxe şi impozite. Mineritul este o activitate care afectează foarte mult o regiune, la fel şi termocentralele pe cărbune. Nu poţi conduce Complexul Energetic Oltenia dacă nu ai fost măcar o dată într-o carieră minieră ori într-o termocentrală. Cum-necum, cei care au fost până acum şefi au plecat de jos. Pot înţelege problemele din cariere şi din termocentrale. Nişte şefi de Bucureşti, cu pantofi de lac, nu ar face decât să ia decizii fără nicio legătură cu o realitate pe care nu o cunosc.

Vizualizări: 1,208

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: