Minerul proxenet îşi află sentinţa

Magistrații gorjeni au stabilit pentru miercuri pronunțarea unui verdict în dosarul în care un lăcătuș de la cariera Roșiuța a fost implicat ani de zile în coordonarea unei rețele de prostituție și trafic de minore, el figurând mereu însă ca prezent la locul de muncă, alături de minerii care îl știau prin diverse „delegații”.

Aristică Benoni Bejinaru a fost arestat în vara lui 2014 și o bună perioadă de timp a stat de atunci în spatele gratiilor sau în arest la domiciliu, la fel ca și complicele său, Casian Muja Bejat, amândoi fiind trimiși în judecată alături de Delia Georgeta Stoiceanu, o mehedințeancă ce și-a folosit inclusiv propriul trup pentru a câștiga bani în cluburi de pe litoral sau în străinătate.
Bejinaru a fost mereu sprijinit de foștii săi șefi din minerit, în schimbul pontării sale ca prezent la locul de muncă el oferindu-le foștilor directori partide gratuite de amor cu fetele sale, în interceptările telefonice de la dosar el lăudându-se că nu i-a prea plăcut munca. „Puteam să fiu şeful lui dacă vream şi împingeam nişte bani. Mă înţelegi? Da mie nu-mi place că…dă-i lui o sută de euro…sau două sute, le iau prin vânt aşa…ştii? Şi fără să mă stresez să stau pe acolo, să mă plouă, să mă ningă…ştii? Şi să am proşti în subordine, dacă vroiam. Îi bine aşa subţire să te vezi puţin la faţă. Ai văzut vreun om bogat din muncă… te întreb? Păi munca e nevoia sărăciei. Cine munceşte ori îi prost ori nu gândeşte”, spunea proxenetul într-o discuție telefonică, în rechizitoriul înaintat la instanță de către procurori regăsindu-se și informații despre protecția pe care o primea acesta în timp ce era cu fetele plecat pe litoral sau în cluburi din Viena, în special.
„Inculpatul Bejinaru Aristică-Benoni, din anul 2010 şi până la data de 31 iulie 2014, a avut ca principală preocupare comiterea de fapte de trafic de persoane şi proxenetism, fără să excludă infracţiuni de trafic de minori. Deşi este angajat la UMC Roşiuţa din cadrul Complexului Energetic Oltenia, pe postul de lăcătuş mecanic, cu program zilnic de opt ore, inculpatul a făcut în aşa fel încât să intre în graţiile unor şefi şi persoane influente, prin acte de corupere ori plasarea de tinere pentru a întreţine raporturi sexuale cu aceştia, situaţie în care a fost favorizat să nu se prezinte mai deloc la serviciu (…) În perioada de comitere a faptelor, inculpatul Bejinaru Aristică-Benoni a implicat un număr mare de tinere, multe aproape de vârsta minoratului şi aflate în continuarea studiilor, aşa încât a profitat la recrutarea acestora de un pretins sprijin că le ajută la promovarea unor testări sau examenul de bacalaureat ori acordarea anticipată de sprijin material care să creeze o stare de dependenţă sau chiar de supunere necondiţionată în faţa sa, cât şi a persoanelor de legătură”, se arată în rechizitoriul în baza căruia magistrații vor da un verdict față de fostul angajat al CE Oltenia. 

Vizualizări: 1,020

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: