Patru procurori luptă să fie nr. 1 în sistem

Ministerul Justiției anunță că pentru ocuparea funcției de procuror general al PÎCCJ și-au depus candidatura: Gheorghe Ivan — procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Oana Andrea Schmith-Hăineală — procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov și membru al CSM, Augustin Lazăr — procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba-Iulia și Codruț Olaru — adjunct al procurorului general al PÎCCJ.

Conform sursei citate, întrevederile cu ministrul Justiției se vor desfășura potrivit calendarului anunțat în data de 17 februarie.

Calendarul prevede că între 18 și 22 martie sunt programate dialogurile cu ministrul Justiției, iar pe 23 martie propunerea va fi transmisă CSM pentru avizare. După încheierea procedurilor de la CSM, propunerea ministrului Justiției va fi transmisă președintelui Klaus Iohannis, până pe data de 22 aprilie.

Candidații la funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție trebuie să îndeplinească o serie de criterii de integritate și profesionalism. (A.P.)

Vizualizări: 725

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: