Medic gorjean, judecat alături de un fost secretar de stat

Procurorii anticorupție au reușit să finalizeze dosarul de corupție în care l-au încătușat la sfârșitul anului trecut pe medicul gorjean Cristinel Spiridon Vodislav, un client mai vechi al lor, pe care îl acuză că a dat mită ca să poată încheia contracte cu un spital din capitală. Rechizitoriul înaintat instanței arată că vestitul chirurg a fost trimis în judecată alături de secretarul de stat Alin Țucmeanu, de la Ministerul Sănătății, cel care l-a ajutat în „afacerile” sale.

Ţucmeanu a demisionat din funcție în urma scandalului respectiv, mai ales că și el a ajuns în spatele gratiilor pentru o perioadă, acum el și Vodislav fiind trimiși în judecată fiind sub control judiciar. Ţucmeanu a fost secretarul de stat care l-a avut consilier pe Mădălin Călinoiu, fiul preşedintelui CJ Gorj.
„În perioada august – noiembrie 2015, inculpatul Vodislav Cristinel Spiridon, în calitate de reprezentant de fapt al S.C. Romepro Industries S.R.L, a promis suma totală de 60.000 euro unor persoane din conducerea unui spital, abilitate să încheie un contract privind achiziția de aparatură medicală, în valoare de 2.207.100 lei plus TVA, subsecvent acordului cadru încheiat anterior între această unitate sanitară și firma respectivă. În aceeași perioadă, inculpatul Vodislav Cristinel Spiridon a beneficiat de sprijinul inculpatului Țucmeanu Alin Iulian, la acea dată secretar de stat în Ministerul Sănătății, care l-a recomandat persoanelor respective, asigurându-le totodată de „seriozitatea” omului de afaceri și de faptul că acesta își va onora promisiunea de a le remite suma totală de 60.000 de euro. În cauză, s-a dispus măsura asigurătorie a sechestrului asupra sumelor de 1700 de euro și 1900 lei, ridicate de la inculpatul Țucmeanu Alin Iulian și asupra sumei de 8.000 lei ridicată de la inculpatul Vodislav Cristinel Spiridon”, arată Direcția Națională Anticorupție într-un comunicat de presă.
Vodislav este soțul medicului Dana Maria Vodislav, inculpată în dosarul „Mafiei Permiselor”, și ea încătușată o bună perioadă de timp în ancheta respectivă, procesul ei fiind în prezent pe rolul Tribunalului Gorj, de mai multe ori chirurgul venind anul trecut în sala de judecată pentru a fi alături de consoarta sa. Dana Vodislav are deja o condamnare cu suspendare pentru luare de mită, în timp ce Cristinel Spiridon Vodislav este judecat de aproape un deceniu într-un alt dosar în care, la fel ca și în cele de acum, procurorii DNA îl acuză că a dat șpăgi unor foști șefi din Ministerul Sănătății, cu mai bine de un deceniu și jumătate în urmă, pentru a fi achiziționate de la el sterilete. Prețul acestora era însă mult mai mare decât cele de pe piață, dar în ciuda acuzațiilor susținute de procurori, până acum instanțele de judecată nu au dispus condamnarea lui Vodislav, judecarea dosarului respectiv fiind un adevărat meci de ping-pong între Curtea de Apel București și Înalta Curte de Casație și Justiție. Colac peste pupăză, cei doi soți mai au probleme și cu averea, Agenția Națională de Integritate cerând confiscarea de la aceștia a peste 1,1 milioane lei, bani pe care, spune ANI, familia de medici nu i-ar putea justifica, pe rolul instanțelor de judecată fiind un proces la finalul cărora Dana și Cristinel Vodislav speră să rămână cu banii aflați în litigiu.

Galerie foto


Vizualizări: 3,215

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: