Ministerul energiei promite bani pentru CEO

Complexul Energetic Oltenia încearcă de mult timp să obţină de la Ministerul energiei 25% din investiţiile de mediu făcute la câteva grupuri energetice. CE Oltenia s-a înscris în Planul Naţional de Investiţii cu mai multe investiţii, la mai multe grupuri energetice, însă pe parcurs a mai retras din aceste iniţiative. Săptămâna viitoare ar putea fi aprobată hotărârea de guvern în acest sens.

 Prin PNI, CEO are de recuperat 20 de milioane de euro, iar ministrul Victor Grigorescu susţine că hotărârea care va perfecta acest lucru va fi dată în următoarea şedinţă de guvern. CEO cere rambursarea banilor din investiţiile făcute la Rovinari şi Işalniţa. „Cât de curând (n.r- va fi aprobată hotărârea de Guvern), este posibil inclusiv in proxima şedinţă de Guvern, este doar o chestiune tehnică, suntem în plin proces de avizare cu toate Ministerele care trebuie să-şi exprime punctul de vedere, pentru că priveşte o plajă largă de responsabilităţi. (...) Mă bucur că între aceste contracte de finanţare se vor găsi şi două contracte pentru CEO şi acesta este un lucru foarte important. Arată din nou că la Oltenia exista potenţial. PNI-ul a avut o listă lungă de companii care au cerut dezvoltarea de proiecte, astăzi lista lor este extrem de redusă...”, a declarat ministrul.

Dar modul de acordare a acestor sume se schimbă, explică acesta. El a vorbit despre o alocare pro rata şi este posibil ca socotelile ministerului să fie altele decât cele ale companiilor. “Aici apar nişte modificări, stabilim o alocare pro rata. Noi vom deschide din nou schema şi in cazul in care exista bani vom plăti. În primul rând nu plătim cât cer, vom plăti exact în funcţie de realizările pe care le vom verifica la sânge cu consultanţii independenţi care vor verifica tehnic. Numai după ce le verificam vom plăti. Iar dacă banii nu ajung pentru toate companiile vom face alocări pro rata. Cred că este un sistem corect şi eficient şi corect în care gestionăm în momentul de faţă”, a declarat Victor Grigorescu.

Vizualizări: 1,234

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: