Condescu condiționează candidatura la șefia USMO! Motiv incredibil!

Președintele re-re-reales al Uniunii Sindicatelor Miniere Oltenia, Marin Condescu, ar urma să decidă marţi dacă mai candidează sau nu pentru un nou mandat în fruntea structurii sindicale pe care a creat-o cu peste două decenii în urmă. Consiliul de Coordonare al USMO se va întruni în cursul zilei şi, spune Condescu, după discuţiile de acolo va lua o decizie cu privire la soarta candidaturii sale, alegerile pentru şefia Uniunii fiind programate la sfârşitul săptămânii.

Motivul pentru care liderul sindical încă nu s-a decis ce va face este unul care cu câțiva ani în urmă părea de neimaginat. Condescu își condiționează candidatura de susţinerea ideii de desfiinţare a USMO, un lucru pe care doar adversarii săi direcţi, mai ales cei din administraţie, îl doreau în ultima perioadă.
Preşedintele Uniunii e de părere că actuala formă de organizare a minerilor pe care i-a reprezentat de 20 de ani nu mai este una viabilă, adaptată la realităţile pieţei. Minerii sunt oricum membri în Federația Națională Mine Energie și, atunci, apartenența lor acolo ar fi suficientă. USMO este membru fondator la Clubul Pandurii, deocamdată nefiind clar ce s-ar putea întâmpla aici dacă Marin Condescu se decide să „stingă becul”. Sindicatele sunt alături de Primărie, Consiliul Județean, Artego și CE Oltenia membri fondatori ai Clubului Sportiv, USMO fiind rampa care l-a lansat pe Condescu spre vârful conducerii Pandurilor.

Cum a ajuns să ceară sute de mii de euro
Recent, liderul sindical a acționat în instanță actuala administrație de la Pandurii, după ce o notificase cu privire la o datorie de circa 850.000 de euro pe care clubul o are față de el. Condescu ar fi trebuit să încaseze banii respectivi în perioada în care a fost președinte la Pandurii, dar pentru că și atunci, ca și acum, situația financiară nu era una roz, el a condus echipa fără să fie plătit. Datoriile s-au strâns însă în timp și s-a ajuns la situația actuală, notificările pe care sindicalistul le-a făcut către conducerea echipei, dar și spre știința lui Florin Cârciumaru și Viorel David, fiind menite să le reamintească acestora despre banii pe care îi are de primit.
O parte din sumă, mai exact 50.000 de euro, i-a fost aprobată acestuia în ianuarie 2014, după ce procurorii încercaseră arestarea sa, iar el nu mai era în conducerea clubului. Banii sunt însă prima acordată pentru calificarea echipei în grupele Europa League, obiectiv pe care Condescu și-l asumase prin contract în 2005, când a venit în fruntea clubului. Prin contractul încheiat atunci el și-a propus o serie de obiective în fața acționarilor, pe o perioadă de câțiva ani, obiective pe care și le-a atins și care, cu semnătura acționarilor, trebuiau recompensate cu diverse sume.
Condescu nu a primit banii respectivi la acel moment, preferând să facă împrumuturi bancare pentru a salva echipa din situațiile dificile în care s-a aflat. Acum el este în litigiu direct cu administrația Clubului, o eventuală realegere a sa în fruntea USMO putând să încurce și mai mult lucrurile dacă realegerea respectivă va presupune desființarea structurii sindicale care este membru fondator la Pandurii!

Galerie foto


Vizualizări: 2,383

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: