Ultimatum! Minerii de la Husnicioara ameninţă cu proteste

Minerii de la cariera Husnicioara amenință cu proteste în masă la sediul CE Oltenia, dacă nici de luna viitoare nu vor reveni la serviciu. Sindicaliștii din zonă spun că nu este normal ca la nivel de complex să se lucreze la program de șapte zile, iar minerii de la Husnicioara să stea în întrerupere de activitate de luni bune. Managerul CE Oltenia, Ionel Ilie, îi trimite să protesteze la Divizia Minieră, explicând că decizia privind revenirea la lucru o pot lua doar șefii de pe zona minieră.

De mai bine de patru luni sunt în șomaj tehnic salariații Complexului Energetic Oltenia de la unitatea mehedințeană, asta după ce principalul beneficiar, în speță Termocentrala Halânga, și-a închis porțile. Liderii de sindicat sunt hotărâţi să aducă minerii de la Husnicioara în fața Complexului Energetic Oltenia, pentru a protesta. "Nu ni se dă un răspuns clar în ceea ce privește ce vom face începând cu 1 august, cu 1 septembrie. În condițiile acestea noi suntem hotărâţi să luăm atitudine. Am vorbit cu membrii de sindicat și, imediat după 1 august, dacă nu se ia o decizie favorabilă, noi venim la Târgu Jiu, vom protesta cu toții în fața sediului CE Oltenia", a declarat Paul Constantinescu, lider sindical la cariera Husnicioara.
Circa 600 de persoane prestează activitate pentru cariera Husnicioara. Mare parte au stat acasă în ultimele luni, puțini fiind cei care au venit la serviciu pentru mici activități de reparații și întreținere.
Șeful Complexului Energetic Oltenia, Ionel Ilie, spune că cei din Divizia Minieră nu vor să repornească exploatarea mehedințeană. Drept urmare îi trimite să protesteze la sediul Diviziei Miniere, situat în centrul Târgu Jiului. "Legat de Husnicioara, mă rog de Divizia Minieră să îi dea drumul la exploatare, să aducem cărbune de acolo. Adică decât să stea oamenii cu 75% din salariu acasă, mai bine să primească salariu întreg și să muncească, să scoată cărbune. Asta mi se pare normal. Să-i aducă (n.red minerii să protesteze) nu în fața companiei, în fața Diviziei Miniere", a comentat Ionel Ilie, managerul CE Oltenia.
Sindicaliștii de la cariera Husnicioara vor avea marți o întâlnire cu prefectul de Gorj, Gheorghe Paraschivu, la solicitarea lor, pe această temă.

Vizualizări: 2,426

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: