Mesajul lui Grigorescu: CEO trebuie reducă fraudele şi costurile

Complexul Energetic Oltenia este vizat de Strategia Naţională Anticorupţie şi a fost ales pentru că, spune ministrul energiei Victor Grigorescu, „are o istorie de dispută financiară”. Ministrul a mai spus că la CE Oltenia trebuie să se facă un amplu proces de restructurare, care nu vizează doar concedieri colective.

CE Oltenia trebuie să-şi reducă şi costurile, şi fraudele, este mesajul ministrului energiei, Victor Grigorescu. “Nu vorbim doar de o ajutare de costuri, ci o ajustare de costuri şi o repunere pe baze corecte ale societăţii pentru a ne asigura ca avem eficienţă economică. S-au făcut nişte paşi acolo, dar mai sunt multe de făcut. Nu e vorba numai de disponibilizări. Pe lângă partea de restructurare si eficientizare pe care mi-o doresc implementată, pentru că este spre binele companiei, această eficientizare va face ca această companie să aibă un viitor pentru o perioadă lungă de timp, în paralel sunt câteva proiecte importante”, a declarat acesta într-un interviu.

Reducerea fraudelor
CEO este printre cele patru companii care au fost alese pentru a face parte din Strategia Naţională Anticorupţie. Cele patru companii sunt Complexul Energetic Oltenia, ELCEN, CONPET si Romgaz. „Am ales practic doua companii listate si doua companii care au deja o istorie de dispută financiară şi de context mai complicat în ultimii ani şi unde probabil si aspectele de integritate au avut un rol de jucat in parcursul pe care l-au avut in ultima vreme. Este un mix reprezentativ pentru ce se întâmplă în sectorul energetic. La final, cazurile de fraudă trebuie să fie reduse cu 50%. Totul prin schimbarea mentalităţii angajaţilor companiei energetice”, a explicat ministrul Energiei.
O parte din vina pentru situaţiile flagrante de corupţie la care s-a ajuns in anumite companii vine din faptul ca oamenii nu au venit sa sesizeze din timp, spune ministru. „Este greu de crezut că aceste lucruri au apărut din senin. Este vorba de eşecul unor mecanisme de zi cu zi”, a mai declarat Grigorescu.

Vizualizări: 3,688

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: