Revocarea lui Ciurel, anulată de instanță. Ce spune CE Oltenia!

Hotărârile de Consiliu de Supraveghere ce au dus la revocarea lui Laurențiu Ciurel din fruntea CE Oltenia au fost declarate nule. Tribunalul Gorj i-a dat, în parte, câştig de cauză lui Laurenţiu Ciurel, în procesul cu Complexul Energetic Oltenia, prin care a contestat revocarea din funcţia de manager. Decizia nu este definitivă și nici nu obligă la revenirea acestuia pe funcție. CE Oltenia a avut un punct de vedere pe acest subiect, menționând că Ciurel nu revine la șefia companiei.

Laurențiu Ciurel a obținut o primă victorie împotriva CE Oltenia. O decizie a Tribunalului Gorj spune că hotărârile din 4 decembrie, când a fost revocat, sunt nule. Chiar dacă această sentință nu-l aduce pe scaunul ocupat acum de Laurențiu Ciobotărică, Ciurel a demonstrat că procedura nu a fost respectată atunci când a fost revocat. Mai exact, nu a fost notificat conform Contractului de mandat. "Admite in parte cererea. Soluţia pe scurt: Sentinţa nr.34 din 11.04.2016 Respinge excepţia inadmisibilităţii cererii, invocată de pârâtă. Admite în parte acţiunea, aşa cum a fost precizată. Constată nulitatea absolută a Hotărârilor nr.35 şi 36 din 4.12.2015 ale Consiliului de Supraveghere al Societăţii Complexului Energetic Oltenia SA pentru lipsa notificării scrise prealabile. Obligă Societatea Complexul Energetic Oltenia SA la emiterea notificării prevăzută la art.9.1.3 din Contractul de mandat nr.246/28.02.2013 în condiţiile de comunicare prevăzute de lege. Obligă pârâta la plata cheltuielilor de judecată - în cuantum de 1700 lei - reprezentând onorariu avocat. Cu apel", arată Tribunalul Gorj în decizia dată luni.
Dacă procedura de revocare a lui Ciurel nu a fost respectată, motivele pentru care acesta a fost demis rămân în picioare. Ciurel a fost revocat deoarece în anul 2014 nu și-a respectat indicatorii, înregistrând o pierdere de 700 de milioane de lei. În 2015, Ciurel „a lucrat” 11 luni pentru o pierdere de 900 de milioane.
CE Oltenia a remis un comunicat de presă în care amintește că decizia nu este executorie, informație rezultată și din decizia instanței, și că va ataca decizia la Curtea de Apel Craiova. Surse din companie afirmă că societatea l-a notificat pe Ciurel, dar nu și Consiliul de Supraveghere. În plus, el ar fi trebuit notificat înainte de demitere, nu după.
PROCES
Ciurel mai are un proces cu societatea, prin care contestă suspendarea contractului individual de muncă. CE Oltenia i-a suspendat contractul până la finalizarea procesului în care e judecat alături de Victor Ponta. Și soția sa, Nicoleta Ciurel, are un proces cu CE Oltenia. Compania a dat-o pe aceasta în judecată încercând să anuleze un act adițional prin care are același salariu indiferent de funcție și locul de muncă.

Vizualizări: 3,852

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: