Ministerul Muncii, punct de vedere pe Legea 197/2021

Federația Energetica a primit astăzi de la Ministerul Muncii un punct de vedere cu privire la cine este responsabil de aplicarea Legii 197/2021, prin care minerii și energeticienii din termocentralele pe cărbune ar fi trebuit să beneficieze de reducerea cu 13 ani a vârstei de pensionare.

“Stabilirea și plata drepturilor de pensie sunt atribuții exclusive ale caselor teritoriale de pensii, iar răspunderea pentru respectarea legislației specifice sistemului public de pensii aparține acestor instituții”, se arată în răspunsul semnat de secretarul de stat Lucian Gal.

“Îndrumarea metodologică și controlul modului de aplicare a legislației de asigurări sociale de către casele teritoriale de pensii revin (...) Casei Naționale de Pensii Publice, atribuții ce nu pot fi transferate niciunei alte instituții”, mai arată sursa citată.

Vasile Tivig, unul dintre cei care au protestat pentru obținerea și aplicarea legii, este cel care a prezentat pe pagina de socializare răspunsul Ministerului Muncii. „Iată confirmarea faptului că șefii caselor teritoriale de pensii sunt responsabilii exclusivi de neaplicarea Legii 197/2021! Deci, împotriva acestora trebuie îndreptate acțiunile penale pentru ABUZ ÎN SERVICIU!!! Răspunsul este primit de președintele Federației Energetica, singura care se mai interesează și de drepturile salariaților din C.E.OLTENIA. Oare ce discuții a purtat deputatul Mihai Weber la Ministerul Muncii, de se spală ăștia așa repede pe mâini? Sau ne-a aburit din nou?”, a comentat acesta.

Vizualizări: 4,581

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: