Miniştri luaţi la întrebări pe tema canalizării din Rânca

Radu Miruţă le cere parlamentarilor USR să interpeleze premierul Viorica Dăncilă în privinţa sistemului de canalizare din staţiunea Rânca. Liderul USR Gorj a explicat că are deja trei colegi în Parlament care îl vor ajuta să obţină răspunsuri după ce Rânca a ajuns în situaţia de a beneficia de o canalizare nefuncţională.

Aproximativ patru milioane de euro s-au cheltuit pentru sistemul de canalizare din Rânca, însă nici la ani buni de la recepţia lucrărilor, aceasta nu funcţionează. Radu Miruţă a anunţat că a solicitat mai multe puncte de vedere celor două primării care se ocupă de soarta staţiunii, dar şi autorităţilor judeţene. „Primăriile Novaci şi Baia de Fier au refuzat să-mi răspundă la solicitările din septembrie 2017. Consiliul Judeţean mi-a răspuns că sistemul a fost preluat de Aparegio, cei de la Aparegio ne-au răspuns că nu se ocupă de Rânca. Însă, Aparegio a preluat apa din Novaci şi Baia de Fier fără Rânca. Canalizarea de la Rânca nu are autorizaţie de mediu, nici autorizaţie sanitară, apa nu îndeplineşte condiţiile de potabilitate”, a fost noul semnal de alarmă al lui Radu Miruţă.

Cei trei parlamentari USR vor depune interpelări la ministere să afle ce s-a greşit în această situaţie şi cine se face vinovat. „Le-am adus la cunoştinţa parlamentarilor USR raportul pe care l-am primit. Cei trei senatori vor depune interpelări la ministere, fie vor depune o singură interpelare premierului. Ce este extrem de grav este că autorităţile din judeţul Gorj ţin câteva capace pe oala sub presiune de la Rânca şi îşi bat joc de situaţia de acolo, astfel că la 6 ani după ce s-a plătit un proiect de canalizare de aproape patru milioane de euro nu pot folosi sistemul de canalizare”, a mai spus Radu Miruţă.

Vizualizări: 577

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: